Španělsko prohrálo v Chorvatsku a nemá osud ve vlastních rukách

Nespokojený Luis Enrique (© marca.es)

Španělsko nedokázalo navázat na vysoké domácí vítězství nad Chorvatskem a v Záhřebu prohrálo 2-3.

Hosté od první minuty trpěli kvůli nedůsledné obraně, hned v úvodu je zachránil De Gea ve spolupráci s brankovou konstrukcí. La Roja sice držela balón na kopačkách, jenže k většímu ohrožení Kaliniće se nedostalo.

Jestliže v úvodní půli zápasu něco chybělo, pak druhá půle nabídla strhující podívanou dvou celků, které patří mezi nejlepší na světě. Sergi Roberto chyboval při rozehrávce a Kramarić sám před De Geou nezaváhal. Vedení Chorvatů mělo jepičí život, rychle vyrovnal Ceballos. Po deseti minutách si domácí vzali vedení zpět zásluhou Jedvaje, i tentokrát ale Španělsko dokázalo zareagovat, o to proměněnou penaltou Sergiem Ramosem, tentokrát ne ve stylu Antonína Panenka, nýbrž přesnou střelou k tyči.

Když už se zdálo, že se budou body dělit, vyrazil De Gea Brekalův pokus jen k Jedvajovi, jehož dorážka měla cenu vítězství. Pro Španělsko to znamená, že nemá osud v Lize národů ve vlastních rukách. Enriqueho parta už má hotovo a musí čekat, jak dopadne zápas ve Wembley mezi Anglií a Chorvatskem. Postoupí vítěz, a pokud se zrodí remíza, bude se radovat Španělsko.

Sestavy:

Chorvatsko: Kalinić; Vrsaljko, Lovren, Vida, Jedvaj; Rakitić (68. Vlašić), Brozović, Rebić (73. Brekalo), Modrić, Perišić a Kramarić (89. Pjaca).

Španělsko: De Gea; Sergi Roberto, Sergio Ramos, I. Martínez, Jordi Alba; Saúl (74. Suso), Busquets, Ceballos;, Isco, Rodrigo (61. Marco Asensio) a Iago Aspas (64. Morata). 

Branky: 54. Kramarić, 69. a 93. Jedvaj - 56. Ceballos, 78. Sergio Ramos (pen.).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace