Athletic a Real Sociedad spojily síly, finále Copy chtějí navzdory UEFA s diváky

Fanoušci Athleticu (© marca.es)

Kde a zejména kdy se odehraje letošní finále Copa del Rey? O tom stále není jasno. Athletic i Real Sociedad odmítají nátlak od UEFA.

Proti nápadu, aby se střetnutí odložilo na konec příští sezóny a mohlo se hrát za účasti fanoušků, se postavila právě UEFA, která trvá na tom, že vítěz turnaje musí být určen do 5. srpna letošního roku. V opačném případě evropská federace hrozí, že postupové místo do Evropské ligy určené pro vítěze poháru přepustí sedmému celku La Ligy.

"Athletic hluboce nesouhlasí, že by se měla přikládat větší váha sedmému v pořadí soutěže, které chybí k odehrání 11 z 38 kol, než finalistům poháru, do něhož zasáhlo 125 týmů všech úrovní našeho fotbalu a kterému chybí k dokončení jediný zápas. Athletic nesouhlasí a nechápe, jak je možné znehodnocovat soutěž s takovou prestiží a tradicí, jakou je Copa, ke které vždy náležel postup do evropských pohárů," reagoval Athletic v nedělním prohlášení. To však příznivce zklamalo, neboť od vedení požadovali jednoznačný postoj, že nastoupí jen v případě, bude-li se hrát s plnými tribunami, i kdyby to znamenalo, že Athletic přijde o možnost postupu do Evropské ligy. "Trofej je více než Evropská liga," shodují se oficiální fanouškovské skupiny, podle nichž mohl Athletic dokázat, že "smýšlí jinak než ostatní fotbalové kluby".

V pondělí oba kluby potvrdily ke spokojenosti fanoušků dohodu na názoru, aby se v náhradním termínu hrálo před plnými tribunami: "Prezidenti Athleticu a Realu Sociedad, finalistů soutěže Copa del Rey 2019/2020, se po setkání s prezidentem Španělského fotbalového svazu (RFEF) dohodly, že navrhnou RFEF, aby se finále Copy oficiálně mohlo konat za přítomnosti fanoušků v termínu, na kterém se všechny tři strany dohodnou. Přáním obou klubů vždy bylo a je, aby se finále hrálo i s diváky. To bychom nejradši. Finále poháru s našimi fanoušky na tribunách."

Finále Královského poháru má hostit stadion La Cartuja v Seville.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace