Real Sociedad splnil proti Becerrilu roli favorita. Hráče soupeře a celou vesnici pak pozval na ligový zápas

Jeden z hráčů Becerrilu v zaměstnání (© marca.es)

Real Sociedad v prvním kole Copa del Rey rozdrtil Becerril 8-0. Baskický klub ukázal pozitivní tvář při zápase i po jeho skončení.

Prezident Errealy Jokin Aperribay totiž po konečném hvizdu pozval na ligový zápas svého týmu nejen všechny hráče čtvrtoligového celku, ale celou vesnici, v níž žije 754 občanů. Becerril je vůbec nejmenší vískou, která do soutěže v její 117leté historii zasáhla.

"Byla to skutečná oslava fotbalu. Jsme Realu Sociedad velmi vděční, jak se k nám zachoval. Jeho prezident mi řekl, že nás zve na ligový zápas do San Sebastiánu, a to se vstupným, občerstvením i dopravou zdarma pro celý tým a jeho vedení. Poté svoji pozvánku rozšířil na všechny obyvatele Becerrilu s tím, že zařídí autobusy, aby všichni lidé z vesnice mohli jet do San Sebastiánu," zářil prezident Becerrilu Juan Antonio Redondo.

Zatímco včera večer prožili fotbalisté skromného celku svůj největší sportovní den v životě, dnes je čekal návrat do práce. Všichni jsou totiž amatéry s civilním zaměstnáním, od zemědělce až po autoklempíře. Kapitán mužstva Diestro, jenž vlastní stavební firmu, nemohl kvůli zranění do utkání nastoupit, i pro něj se ale našla "cena útěch", křídelník Realu Sociedad Mikel Oyarzabal mu osobně věnoval dres spoluhráče Asiera Illarramendiho, jenž rovněž ze zdravotních důvodů absentoval.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace