Druhý zázrak během osmi let

Pablo Infante (© marca.es)

Ať vyhraje letošní ročník Copa del Rey kterýkoliv ze zbývajících osmi týmů, vzpomínat se bude na další parádní jízdu Mirandésu.

Před osmi lety snil třetiligový celek z Ebra o historickém postupu do Segundy, kterého nakonec dosáhl, ale Španělsko si ve stejné sezóně (2011/2012) získal hlavně zázračným tažením domácím pohárem, během kterého vyřadil tři prvoligové soupeře - Villarreal, Racing a Espanyol.

S Pablem Infantem jako nejlepším střelcem soutěže před Messim a Cristianem Ronaldem získávalo nemožné reálné obrysy a těžké se stávalo snadným. Až Athletic v semifinále vystavil senzaci ročníku stopku.

Letos se zázrak opakuje. Mirandés znovu sráží jednoho favorita na kolena za druhým. Obětí se mu staly Celta Vigo, Sevilla a Villarreal. Mužstvo, které trénuje bývalý obránce Athleticu Andoni Iraola, se může těšit na los semifinále a možný souboj například s Barcelonou či Realem Madrid.

Stadionem Anduva bude znovu znít pokřik Sí se puede (Ano, je to možné - parafráze na slavné Obamovo Yes We Can). A možné je na šestitisícovém stánku opravdu vše...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace