Finále Copy bude poprvé od roku 1927 baskické

Radost hráčů Athleticu (© marca.es)

Real Sociedad nedopustil překvapení a ukončil senzační jízdu druholigového Mirandésu Královským pohárem. Za soupeře bude mít ve finále Athletic, který přetlačil Granadu.

Po domácí výhře 2-1 dokázal Real Sociedad triumfovat i na horké půdě stadionu Anduva, tentokrát poměrem 1-0. Real Sociedad se tak stal prvním finalistou letošního ročníku Copy. O trofej, kterou má ve vitríně už dvakrát, si Erreala zahraje po 32 letech. V ročníku 1987/1988 nestačila ve finále na Barcelonu, o rok dříve se však Real Sociedad radoval, když porazil Atlético v penaltovém rozstřelu.

Soupeřem Realu Sociedad bude Athletic, který sice v odvetě v Granadě prohrál 1-2, v kombinaci s vítězstvím 1-0 ze San Mamés se Lvi přesto posunuli do finále. Athletic je druhým nejúspěšnějším celkem soutěže, pohár nad hlavu zvedli jeho hráči již 23krát.

Baskické složení bude mít finále Copy poprvé od roku 1927 a celkově počtvrté. Ještě nikdy však nešlo o přímý střet Realu Sociedad a Athleticu, největších soupeřů v regionu. Zápas bude hostit 18. dubna stadion La Cartuja v Seville.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace