Atlético nakročilo k postupu, Athletic je v problémech

Saúl vstřelil první gól Atlética (© marca.es)

Rozdílně si vedly španělské kluby v prvních zápasech osmifinále Evropské ligy. Zatímco Atlético Madrid jasnou výhrou nad Lokomotive nakročilo k postupu, Athletic se prohrou v Marseille dostal do problémů.

Atlético - Lokomotiv Moskva 3-0 (22. Saúl, 47. Diego Costa, 90. Koke)

Na stadionu Wanda Metropolitano byl napsán scénář, který si Atlético vysnilo. Jednoznačný triumf 3-0 nad Lokomotivem znamená, že Madriďané jsou více než jednou nohou v dalším kole.

Jestliže panovaly obavy, jak si mezi třemi povede náhradník Oblaka Werner, pak byly zbytečné. Dvojka Atlética totiž nemusela během utkání řešit žádnou vážnou příležitost ruského celku. V tak poklidný večer možná fanoušci ani nedoufali.

Už v prvním poločase otevřel skóre parádní střelou ze střední vzdálenosti Saúl. Když hned po příchodu ze šaten zvýšil Diego Costa dorážkou na 2-0, akcie domácích ještě stouply. Devadesátá minuta přinesla jejich definitivní zhodnocení. Juanfranova pobídku přetavil ve třetí branku Koke. Atlético Madrid zvládlo roli favorita herně i výsledkově na jedničku a o postup ho může připravit jen kolaps v odvetě.

Sestava Atlética: Werner; Juanfran, Giménez, Lucas, Filipe; Koke, Thomas, Saúl, Correa (75. Torres); Diego Costa (75. Gameiro) a Griezmann (67. Vitolo). 

Marseille - Athletic 3-1 (1. a 58. Ocampos , 14. Payet - 45. Aduriz (pen.))

Athletic v lize tápe, v Evropské lize přesto dokázal několikrát překonat sám sebe a dobrým výkonem si fanoušky udobřit. Dnes tomu tak nebylo, prohra 1-3 v Marseille znamená pro Basky velkou komplikaci v boji o postup.

Utkání nemohlo pro Lvy začít hůře. Hned první akce Marseille skončila gólem, když Ocamposovi stačilo na skvělý pas Thauvina nastavit nohu. Aduriz mohl rychle srovnat, Mandanda jeho pokus vykopl. A přišel trest. Sérii chyb v obraně hostů korunoval nepovedený odkop Etxeity přímo na Payeta, jenž poslal míč za záda Herrerína. Brankář Athleticu dvěma zákroky proti Germainovi udržel svůj tým ve hře. Athleticu pomohl v nastaveném čase poločasu chybný verdikt arbitrů, kteří jako jediní viděli ruku Ramiho. Aduriz se z nařízené penalty nemýlil.

Athletic psychické výhody nevyužil a ve druhé půli nepředvedl prakticky nic. Naopak v 58. minutě uzavřel skóre svou druhou trefou Ocampos. Zigandova parta prožila další špatný večer a za týden bude usilovat o obrát, kterému je však těžké věřit...

Sestava Athleticu: Iago Herrerín; De Marcos, Yeray, Etxeita, Balenziaga (69. Lekue); San José, Etxebarria; Raúl García (78. Vesga), Susaeta (62. Córdoba); Williams a Aduriz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace