Atlético v Evropské lize pokračuje, Athletic končí

Atlético slaví jednoznačný postup (© marca.es)

Španělský fotbal bude ve čtvrtfinále Evropské ligy zastoupen jediným týmem. Atlético v osmifinále i podruhé vysoko porazilo Lokomotiv, zatímco Athletic opět padl s Marseille a v soutěži končí.

Lokomotiv Moskva - Atlético 1-5 (20. Rybus - 16. Correa, 47. Saúl, 65. (pen.) a 70. Torres, 85. Griezmann); první zápas 0-3, postupuje Atlético

Atlético nenechalo nic náhodě a v moskevské zimě se zahřálo útočným fotbalem a zejména pěti góly, přestože Diego Simeone dal šanci některým jménům, která nepatří do obvyklé základní sestavy.

Uběhlo teprve dvacet minut a na ukazateli skóre již svítil stav 1-1. Correa poslal hosty do vedení, ale poté schoval Rybus svou dalekonosnou ránu mezi klubko hráčů a Werner nestihl reagovat, když se z něj míč vynořil.

Druhý poločas už byl exhibicí Madriďanů. Saúl, Fernando Torres z pokutového kopu a poté ze hry upravili skóre na 4-1 z pohledu hostů. Třešničkou na dortu byla pátá branka Griezmanna. Correa si nádherně obhodil obránce a Francouz neméně povedeným obloučkem popáté překonal bezmocného brankáře.

Sestava Atlética: Werner; Juanfran (46. Vrsaljko), Godín, Giménez, Filipe (62. Lucas Hernández); Saúl (61. Griezmann), Partey, Gabi, Koke; Torres a Correa. 

Athletic - Marseille 1-2 (74. Williams - 38. Payet (pen.), 52. Ocampos); první zápas 1-3, postupuje Marseille

Athletic byl hodně vzdálen vysněné otočky proti Marseille. Francouzský celek v Katedrále netrpěl a porazil baskický klub i ve druhém utkání osmifinále, tentokrát 2-1.

První poločas příliš vzrušení nenabídl. Za zmínku stojí jen šance Ocampose, při níž podržel Athletic Iago Harrerín, a na druhé straně hlavička Adurize těsně mimo. Až v závěru předvedl Payet povedené sólo. Lekue ho fauloval a sám Payet proměnil nařízenou penaltu.

Když po změně stran rychle navýšil vedení hostů Ocampos, bylo definitivně rozhodnuto. Ze zbytku střetnutí zaujalo jen snížení Williamse a vyloučení Adurize po druhé žluté kartě. Evropské dobrodružství Athleticu končí a nutno říci, že zaslouženě. Marseille byla v součtu obou osmifinálových duelů viditelně nad síly současným Lvů.

Sestava Athleticu: Iago Herrerín; De Marcos, Yeray (44. Núñez), Etxeita, Lekue; Iturraspe, Etxebarria (79. Vesga), Williams, Mikel Rico (23. Susaeta), Córdoba a Aduriz. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace