Preview druhých zápasů osmifinále Evropské ligy

Trénink Atlética v Moskvě (© marca.es)

Pohárový čtvrtek nabídne i snahu dvou španělských zástupců o postup v Evropské lize - Atlético bude hájit náskok na půdě Lokomotivu, Athletic touží smazat manko, které nabral v Marseille.

Lokomotiv Moskva - Atlético, 17:00

V pro nás netradičním čase od 17:00 nastoupí Atlético do utkání, po jehož konečném hvizdu se očekává oslava postupu Los Colcohoneros do čtvrtfinále soutěže. V době konání střetnutí by mohlo v ruské metropoli být až minus deset stupňů.

Jasný domácí triumf v poměru 3-0 znamená pohodlnou pozici, kterou by svěřenci Diega Simeoneho neměli promarnit. Pokud chce Lokomotiv postoupit, musí vstřelit minimálně tři branky. A třikrát překonat obranu Atlética, to se v letošní sezóně povedlo jedinému celku - Seville v Copa del Rey.

Simeone nechce nic podcenit v sestavě neudělá mnoho změn. Jednou z nich by mohlo být navázání brankáře Wernera na start v prvním vzájemném mači, v útoku pak číhá příležitost na Fernanda Torrese, neboť Diego Costa a Gameiro stejně jako Savić nejsou v nominaci. Griezmann může začít mezi nahrádníky a naskočit v případě komplikací. Lokomotiv postrádá Guilhermeho a Ignatyeva, naopak dvojice Farfán a Ari hlásí návrat.

Athletic - Marseille, 19:00

Jestliže se od Atlética očekává hladký postup, tak Athletic může jen překvapit. Z francouzské půdy si přivezl špatný výsledek i pocity. Slabý výkon nestačil na lepší skóre než 1-3 a je otázkou, jestli je v silách nevýrazného Athleticu manko vymazat.

"Kdo nemá v důvěru v obrat, ať raději na stadion vůbec nechodí," řekl upřímně Aritz Aduriz. Veterán Lvů bude i tentokrát hlavní útočnou hrozbou. Ziganda, jehož budoucnost zdá se leží mimo San Mamés, nemůže nasadit San Josého a Raúla Garcíu, kteří jsou v trestu. Zranění vystavilo stopku Balenziagovi a Muniainovi. Naopak Mikel Rico je po zdravotních šrámech připraven a podle všeho se na hřišti objeví jako člen základní jedenáctky.

Marseille žádné problémy se sestavou řešit nemusí. Ocampos ukázal své kvality v prvním utkání a také dnes jej budou podporovat zejména Thauvin a Payet. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace