Mateu Lahoz: Práce rozhodčího je radost, snažím se neustále usmívat

Mateu Lahoz (© marca.es)

Mateu Lahoz sklízí chválu za výkon ve finále Ligy mistrů mezi Chelsea a Manchesterem City (1-0), ještě před výkopem poskytl uznávaný španělský arbitr rozhovor portálu UEFA.

V něm uvedl, že "práce rozhodčího je radost", proto se snaží "neustále usmívat a pískat co nejlépe, protože když je práce vaší vášní, nemůžete si přát nic víc". "Až poté, co vstoupíme na trávník, si uvědomíme, že jsme doopravdy tady, ve finále Ligy mistrů," dodal.

Sudí, jenž s oblibou nechává hru plynout, promluvil i o své rodině: "Budu myslet na otce (který zemřel, když byl Mateu Lahoz ještě dítě). Vím, že mám štěstí, že jsem zdravý, protože on ho neměl. Cítím, že nás všechny neustále chrání. Je to velmi zvláštní pocit. Vždy mě podporoval a říkal mi, že dosáhnu všeho, čeho budu chtít. Matka je kapitánkou našeho rodinného týmu. Vždy mě sleduje, a pokud vidí, že se na začátku utkání usmívám, je šťastná. Rodina mě podporuje, pomáhá mi dosáhnout potřebné rovnováhy."

Mateu Lahoz má výraznou osobnost, což je podle něj u rozhodčího důležité. "Myslím, že je klíčové, aby byl rozhodčí svůj. Když pískáte, setkáte se s mnoha různými osobnostmi. Jste součástí hry a je potřeba snažit se hráčům a trenérům pomoci. Pokud jste uvolněný, přenesete to i na ostatní, proto pak lépe vnímají rozhodnutí a můžeme lépe komunikovat."

Čtyřiatřicetiletý Mateu Lahoz se stal čtvrtým španělským rozhodčím, jenž odřídil finále Ligy mistrů. Fanoušky pobavil momentem, kdy pomohl obránci Chelsea Rüdigerovi ze země, aby ho okamžitě napomenul žlutou kartou.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace