Policie zatkla několik hráčů, čelí obvinění z korupce. Podezřelý je i zápas Valladolid - Valencia

Javier Tebas (© marca.es)

Španělská policie dnes zatkla několik hráčů z různých klubů, důvodem je podezření z korupce.

Konkrétně má jít o někdejšího fotbalistu Realu Madrid, Raya, Numancie či Córdoby Raúla Brava, který měl vše organizovat, Borju Fernándeze z Valladolidu, Carlose Arandu, jenž prošel mnoha kluby, Samu Saize, který hostuje v Getafe z Leedsu, a Íñiga Lópeze z Deportiva. Zatčen byl také prezident Huescy Agustín Lasaosa.

Podle informací tisku měli výše jmenovaní ovlivňovat zápasy Primery a Segundy s vidinou zisku ze sportovních sázek, a to v sezónách 2016/2017 a 2017/2018. Vedení La Ligy byla celá věc oznámena v květnu 2018. Podle televize Antena3 se na seznam podezřelých zápasů dostal i ten z posledního kola letošní sezóny mezi Valladolidem a Valencií. Pucela už měla jistou záchranu a Valencia potřebovala zvítězit k postupu do Ligy mistrů, což se jí povedlo výsledkem 2-0 po dvou hrubkách obrany Valladolidu. Borja Fernández nastoupil v základní sestavě.

"Pracujeme na tom více než rok. Nemůžeme prozrazovat podrobnosti, neboť probíhá vyšetřování ze strany policie. Je to bolestivé, protože se to dotýká klubu, který mám rád, ale nejdůležitější je skoncovat s korupcí ve fotbale," uvedl šéf La Ligy Javier Tebas.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace