Spojenectví Aranda a Bravo: peníze, drogy, zbraně, ukradená vozidla...

Carlos Aranda a Raúl Bravo po propuštění z vazby (© marca.es)

Operación Oikos, která mapuje poslední korupční skandál ve španělském fotbale, má dva hlavní aktéry - Carlose Arandu a Raúla Brava, kteří dlouhodobě žili na šikmé ploše.

Oba měli být hlavou skupiny, která ovlivnila na čtyřicet střetnutí od Tercery až po nejvyšší soutěž. Alespoň takové jsou první závěry vyšetřování dvou bývalých hráčů, které pojí přátelství už od doby, kdy společně začínali v mládeži Realu Madrid.

"Nejzvláštnější na tom všem je, že je chytli až teď," řekl dobře informovaný zdroj pod krycím jménem Jorge. "Aranda a jeho rodina byli zapleteni do mnoha skandálů. Někdy jste je mohli vidět, jak vycházejí z domu nebo do něj vcházejí s taškami plnými peněz, což bylo dost podezřelé."

Oba byli problémoví už v dospívání. "Arandova matka byla drogově závislá a zemřela, když mu bylo 9 (Bravo přišel jako dítě o otce). S otcem si nikdy nerozuměl, ale měl štěstí, že mohl žít u prarodičů. Proto nosil na na dresu N. Aranda, Nina je jeho babička," dodává Jorge. První Arandův problém se zákonem přišel už v 15 letech, kdy ukradl motocykl, aby mohl koupit přítelkyni brýle. Přesto dostal šanci v Realu Madrid. "Věděl jsem to, ale nechal jsem ho v týmu, protože jinak by se z něj stal zločinec," řekl v roce 2004 Vicente del Bosque.

Účast v přestřelce, následně jej policie načapala s drogami a zbraněmi, udeření vyšetřovatele... Seznam Arandových přestupků je dlouhý. Raúl Bravo mu byl vždy blízkým přítelem, společně trávili čas na Bravově jachtě v Řecku, kterou "krmil" 20 tisíci eur měsíčně. Pro nákupy musela posádka jezdit vodními skútry na pevninu. 

Dvojice byla zapletena už v roce 2003 do Operación DJ, kdy skupině kolem jednoho slavného dýdžeje byly zabaveny střelné zbraně, drahé vozy, 8,5 kilogramu kokainu a 4 000 pilulek extáze. O rok později zastavila policie Raúla Brava v kradeném Mercedesu. 

Když policie před několika dny vtrhla do Arandova domu, všemu přihlížela jeho žena, dcera policisty s pochybnou pověstí. Sousedi z El Pala vědí, že klan Arandů tahá ve městě za nitky: "Tady se jich drtivá většina bojí. Nejlepší je se s nimi vůbec nebavit."

Mnozí si nyní vzpomněli na Arandovu oslavu z Bernabéu z roku 2010, kdy po gólu za Osasunu do sítě Realu Madrid zvedl ruce nad hlavu a dělal, že je má spoutané...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace