V zápase proti Valencii mělo být podplaceno sedm hráčů Valladolidu

Fotografie z párty v domě Keka (© marca.es)

Deník El Mundo zveřejnil další informace o jednom ze zápasů, které měly být zmanipulovány v rámci Operación Oikos.

Jde o střetnutí posledního ligového kola letošní sezóny mezi Valladolidem a Valencií. Podle El Munda existují nahrávky, které dokazují, že bylo uplaceno sedm hráčů Valladolidu. Vše měla organizovat dvojice bývalých fotbalistů Carlos Aranda a Raúl Bravo společně s Borjou Fernándezem, kapitánem Valladolidu.

"Sedm hráčů Valladolidu je podplacených, nic víc," říká Aranda v jednom z telefonních hovorů, ve druhém pak dodává: "Podívej, brácho, Valencia vyhraje první i druhý poločas. Platí? Ne že vyhraje zápas, musí vyhrát každý z poločasů. Víš, o co jde, nikdo se to nesmí dozvědět. Nikdo. Nikdo znamená nikdo, ani tví přátelé."

Aranda provozuje dvě sázkové kanceláře, jedné ze zaměstnankyň údajně řekl: "Vsaď 10 tisíc eur a vyhraješ 20 tisíc eur."

Valencia skutečně utkání vyhrála 2-0, když vstřelila v každé půli jednu branku. Vše se mělo domluvit na oslavě v domě Borjova spoluhráče Keka. Všichni obvinění odmítají, že by byli do kauzy zapleteni. Borja prohlásil, že "podle Ronalda (prezident a majitel Valladolidu) předvedl v zápase proti Valencii podle statistik nejlepší výkon sezóny".

El Mundo dodává, že Borja si měl přijít na 50 tisíc eur.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace