Preview 33. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Brány ligových stadionů se otevřou i ve všední dny, neboť je na programu vložené kolo La Ligy.

V úterý přivítá Deportivo Sevillu, Celta Vigo Barcelonu a Villarreal Leganés.

Další tři mače nabídne středa, a sice Valencia - Getafe, Espanyol - Eibar a Real Madrid - Athletic.

Třiatřicáté kolo bude uzavřeno ve čtvrtek, kdy Alavés bude hostit Gironu, Real Sociedad Atlético, Betis Las Palmas a Levante Málagu.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v úterý v 18:30.

 
17.04.18 20:30 Deportivo La Coruña -:- Sevilla

Třicáté třetí kolo Primera División začne na stadionu Riazor, kde si to v souboji dvou týmů, které očekávaly v této fázi sezóny jiné postavení v tabulce, rozdá Deportivo se Sevillou.

Deportivo prožívá strašidelnou sezónu a dlouhé týdny a měsíce je ponořeno do sestupového pásma. V posledních dvou zápasech ale Galicijci zahlédli světlo na konci tunelu a výhrami nad Málagou a Athleticem stáhli manko na záchranu na pět bodů. Sevilla naproti tomu získala z uplynulých pěti ligových kol pouhé dva body a vypadla z nejlepší šestky. V případě triumfu na Riazoru se do ní může alespoň dočasně vrátit.

Seedorf, jehož mužstvo konečně začalo vítězit a střílet branky, stále postrádá Sidneie, Cartabiu, Muntariho a Bóvedu. Sevilla nastoupí bez Ben Yeddera, který pyká za hloupé vyloučení proti Villarrealu, a dánského stopera Kjæra. Muriel a Sandro mají menší šrámy, což by mohlo otevřít dveře základní sestavy Carlosi Fernándezovi.

17.04.18 22:00 Celta de Vigo -:- FC Barcelona

Celta Vigo sice prohrou s Leganésem přišla o velkou část nadějí na postup do pohárové Evropy, přesto nehodlá Barceloně ve vzájemném utkání nic ulehčit. Dějištěm střetnutí bude stadion Balaídos.

A na něm Barcelona trpí, v posledních dvou sezónách zde v lize prohrála, letos v Copa del Rey remizovala. Pokud by Celestes zvítězili i tentokrát a přály jim výsledky z dalších stadionů, postup do Evropské ligy by se znovu mohl stát ve Vigu tématem. Nepříjemnou zprávou je absence Huga Malla a Pabla Hernándeze, kteří jsou vykartovaní.

V plné síle nenastoupí ani Barcelona. Katalánci jsou posíleni vytvořením rekordu v ligové neporazitelnosti, ale oslabeni o Busqutse, Piquého, Iniestu či Rakitiće, kteří nejsou v nominaci, aby nabrali síly na finále Copa del Rey proti Seville.

17.04.18 22:30 Villarreal -:- Leganés

Leganésem je pro Villarreal pořádně nepříjemným sokem. Vždyť Žlutá ponorka porazila Okurky v jediném ze tří dosavadních duelů v rámci La Ligy, a to zásluhou trefy Bakambua z poslední minuty, a letos s Leganésem vypadla i z Královského poháru. Úterní zápas dává Callejově partě možnost na sportovní pomstu.

Ta by přišla vhod, neboť Villarreal potřebuje v těsném boji o pohárové příčky každý bod. O víkendu získal jeden v Seville, na hřišti přímého konkurenta. Dnes se pokusí přidat další bez Fornalse, Bonery, Bruna, Jaume Costy a Semeda, kteří z různých důvodů absentují.

Szymanowski, Mantovani a Amrabat jsou ztráty hostujícího Leganésu, který už sezónu jen dohrává s cílem zakončit ji na co nejlepším umístění. A že madridský celek hraje s maximálním nasazením, to o víkendu poznala Celta Vigo, kterou zdolal 1-0.

18.04.18 20:30 Espanyol -:- SD Eibar

Jediný bod z posledních dvanácti možných ještě prohloubil krizi Espanyolu, který by na nepovedenou sezónu nejraději zapomněl. Ještě předtím si ale musí zajistit záchranu, což se mu vzhledem ke špatným výsledkům ještě nepovedlo, náskok na poslední trojku se přitom zmenšuje.

Ve třiatřicátém kole se na RCDE Stadium představí Eibar, kde naopak panuje s ligovým ročníkem i přes těžký začátek spokojenost. Atak pohárových příček se zřejmě konat nebude, ale to by ze strany Basků byla nadstavba a bonus, prvotní cíl v podobě záchrany splnili s předstihem.

Pokud jde o absence pro dnešní duel, tak za Espanyol nemůže nastoupit Diego López, Naldo a Óscar Duarte, zatímco Eibar nemohl povolat Arbillu, Ramise, Rica, Orellanu, Inuie a Enriche. To znamená nutnost improvizace zejména ve středu obrany.

18.04.18 20:30 Valencia -:- Getafe

Valencia a Getafe mají splněno, přesto by jejich střetnutí na Mestalle mělo nabídnout devadesát zajímavých minut.

Netopýři mohou získat definitivní jistotu návratu do Ligy mistrů, a to v případě výhry a zároveň zaváhání Betisu. Pokud vyhraje Getafe, vrátí se mu možnost poprat se v posledních kolech o místenku do Evropské ligy. První vzájemný mač sezóny navíc nabídl řadu strkanic na trávníku, kde i přes dlouhé oslabení uspělo za tři body Getafe, a klid nebyl ani v pozápasových prohlášením, v nichž si Valencia stěžovala na kvalitu trávníku na Coliseu i tvrdou hru soupeře.

Do nominace Valencie se po dlouhé době vrací Nacho Vidal. Paulista, Coquelina a Kondogbia naproti tomu nenastoupí. Getafe nemůže nasadit vykartovaného útočníka Ángela, uzdravit se nestihla dvojice záložníků Arambarri a Bergara.

18.04.18 22:30 Real Madrid -:- Athletic Club

Real Madrid je v období, kdy hráči mají poslední možnost ovlivnit složení základní jedenáctky, kterou Zinédine Zidane využije v semifinále Ligy mistrů proti Bayernu. Jedním z těch, kteří se do ní chtějí protlačit, je Gareth Bale. Velšan odehrál proti Juventusu a PSG pouhých 81 z 360 možných, v souboji s Bavořany by chtěl hrát důležitější roli.

Dnes se mu nabízí možnost na sebe upozornit, neboť dostane šanci od první minuty. Zbytek základní sestavy by mohl být s výjimkou Valleja na pozici ne zcela uzdraveného Varaneho tradiční. Tedy včetně Cristiana Ronalda, jenž proti Málaze odpočíval.

Athletic prohrou s Deportivem udělal velký krok zpět a Evropská liga se začíná jevit jako nesplnitelný cíl. Ziganda podle všeho prožívá poslední týdny jako kouč Lvů, neočekává se, že by na lavičce Basků pokračoval. Pro dnešní mač nemůže nasadit jen Etxeitu.

19.04.18 20:30 Real Sociedad -:- Atlético Madrid

Nový Real Sociedad Imanola čeká velmi těžký test, na stadionu Anoeta poměří síly s Atléticem Madrid, které si víkendovou výhrou nad Levante zajistilo postup do Ligy mistrů.

Do San Sebastiánu tak mohli Madriďané odcestoval s vědomím, že sezónní cíl splnili s předstihem. Ve zbylých zápasech budou hájit pozici druhého nejlepšího týmu tabulky hned za Barcelonou. Real Sociedad stále živí naději na Evropskou ligu. Co se zdálo jako nemožné, to sedm bodů z devíti možných pod vedením nového kouče posunulo mezi hranice možného.

Imanol stále postrádá brankáře Moyu, do nominace se ale vrací jednička Rulli. Carlos Martínez, Xabi Prieto, Agirretxe a Guridi absentují. Ani Atlético nepřijede v plné síle. Karetní hříchy vystavily stopku Lucasovi, Filipe a Diego Costa ještě nejsou zcela fit a rovněž nenastoupí.

19.04.18 20:30 Deportivo Alavés -:- Girona

O dalších devadesát minut fotbalu se v 33. kole Primera División postarají hráči Alavésu a Girony, jejichž zápas bude hostit stadion Mendizorroza.

Alavés má na Gironu velmi dobré vzpomínky. V prvním zápase pod Abelardem na jejím hřišti prohrával 0-2, aby díky skvělému obratu v posledních 20 minutách skóre otočil a díky hattricku Ibaie zvítězit. Od té doby se v kabině Alavésu zcela změnila nálada a odepsaný tým se vzepřel, nyní má na kontě 38 bodů a v podstatě jistou záchranu. Girona jich má ještě o šest více a sní o postupu do kontinentálních soutěží.

Alavés sezónu s klidným svědomím dohrává, Abelardo potvrdil, že dnes dá šanci některým hráčům širšího kádru. Na hřišti se neobjeví Vigaray a Pedraza, kteří nejsou mezi povolanými. Ramalho, Planas a Granell nenastoupí za Gironu.

19.04.18 22:30 Levante -:- Málaga

Málaga se může stát soudcem v kauze záchrana v Primera División. Ke smůle Andalusanů jde jen o to, komu cestu za setrváním mezi nejlepšími ve vzájemných zápasech ztíží, neboť je samotné sesun o kategorii níže nemine.

V Málaze jistě věřili, že utkání na půdě Levante bude zápasem o vše, jenže poslední dvě prohry odsoudily modrobílé do druholigového pekla. Ve zbytku sezóny už budou hrát pouze o profesionální čest. Zato pro Levante jde o zásadních 90 minut, Pokud je zvládne vítězně, odskočí Deportivu, které jen remizovalo se Sevillou, o další dva body, což by mohlo být rozhodující rozdíl ve prospěch Granotes.

Pokud jde o složení týmů, tak Levante nemůže nasadit Rochinu a Doukourého, absence Málagy mají jména Ricca, Recio čiJuanpi.

19.04.18 22:30 Real Betis -:- Las Palmas

Barcelona? Real Madrid? Atlético? Kdepak, pokud hledáme mužstvo s nejlepší aktuální formou v La Lize, je jím Betis, který v posledních pěti kolech neztratil ani bod a pevným krokem míří do Evropské ligy. Dalším soupeřem mu budou Las Palmas.

Jestliže Betis poznává krásu fotbalu, Las Palmas takřka jistě sestoupí do Segundy a vědí, jak krutý sport dokáže být. Quique Setién možná tušil, že plány ostrovanů nejsou zdaleka ideální, proto před sezónou "přestoupil" právě do Betisu, kdes se  mu i přes obtížný začátek náramně daří.

Bookmakeři očekávají snadný triumf Verdiblancos. Ti se o něj pokusí bez zraněných Francise, Feddala, Adána a Rafy Navarra, mimo hru je kvůli kartám i Javi García. Las Palmas nastoupí s podobnou jedenáctkou, která o víkendu neuspěla proti Realu Sociedad.

 

Tabulka po 31. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 32 25 7 0 81:17 (+64) 82 V V R V V
2. Atlético Madrid 32 21 8 3 54:15 (+39) 71 V R V P V
3. Real Madrid 32 20 7 5 79:35 (+44) 67 V R V V V
4. Valencia 32 20 5 7 60:33 (+27) 65 P V V V V
5. Real Betis 32 16 4 12 53:53 (0) 52 V V V V V
6. Villarreal 32 14 6 12 43:39 (+4) 48 R P P V V
7. Sevilla 32 14 5 13 41:52 (-11) 47 R P R P P
8. Girona 32 12 8 12 44:49 (-5) 44 P P R P V
9. Celta de Vigo 32 12 7 13 50:44 (+6) 43 P V R R P
10. Getafe 32 11 9 12 36:30 (+6) 42 V P P V P
11. Real Sociedad 32 11 7 14 57:52 (+5) 40 V V R P P
12. Eibar 32 11 7 14 36:46 (-10) 40 P P R P P
13. Athletic Club 32 9 12 11 35:38 (-3) 39 P V R P V
14. Leganés 32 11 6 15 27:39 (-12) 39 V P P V P
15. Deportivo Alavés 32 12 2 18 29:45 (-16) 38 V V R P P
16. Espanyol 32 8 12 12 26:39 (-13) 36 P P R P V
17. Levante 32 6 13 13 28:48 (-20) 31 P V R V V
18. Deportivo La Coruña 32 6 8 18 32:65 (-33) 26 V V P R P
19. Las Palmas 32 5 6 21 22:64 (-42) 21 P P P R P
20. Málaga 32 4 5 23 20:50 (-30) 17 P P V R P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace