Preview 4. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Po reprezentační pauze se akce přelévá na ligové trávníky. La Liga má na pořadu čtvrté kolo.

To začne prvním domácím zápasem Huescy v soutěži, a to proti Rayu Vallecanu.

V sobotu přivítá Atlético Eibar, Real Sociedad v zajímavém duelu Barcelonu, Valencia v dalším atraktivním mači Betis a pozoronost si zaslouží i utkání Athletic - Real Madrid.

Neděli otevře Valladolid s Alavésem, následovat budou zápasy Espanyol - Levante, Leganés - Villarreal a Sevilla - Getafe.

Pondělní dohrávka připadla na Gironu a Celtu Vigo.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
14.09.18 21:00 Huesca -:- Rayo Vallecano

Nestalo se tak v prvním kole, ani ve druhém či třetím. Nyní ale vysněná chvíle Huescy přišla. Čeká jí první zápas nejvyšší soutěže na stadionu El Alcoraz, kde v páteční předehrávce čtvrtého kola přivítá Rayo Vallecano.

Očekává se, že El Alcoraz bude praskat ve švech. Huesca vstoupila mezi elitu nebojácně a nyní si brousí zuby na domácí triumf. Pokusí se o něj v nejlepší jedenáctce, mimo hru pokračují jen Camacho, Brežančić a Jovanović.

Jestliže se Huesce po postupu do Primery daří, Rayo zatím prožívá nepovedený návrat. Debakl od Sevilly a těsná prohra s Atléticem znamenají, že Madriďané stále marně vyhlížejí první bod. Mezi nominovanými není Chucho Dorado, naopak v podstatě jistý je první start v sezóně De Tomáse, kterého klub na konci přestupového okna přivedl z Realu Madrid.

15.09.18 13:00 Atlético Madrid -:- SD Eibar

Atlético Madrid nevstoupilo do nového ligového ročníku příliš přesvědčivě, proti Eibaru se ve čtvrtém kole pokusí o druhé vítězství, kterým by minimálně dočasně snížilo ztrátu na Barcelonu a Real Madrid.

Svěřenci Diega Simeoneho po remíze na Mestalle prohráli na hřišti Celty Vigo, kde navíc ani jednou nevystřelili mezi tři tyče. Základní sestava argentinského kouče mnoho nového nenabídne. Arias, Vitolo, Kalinić a Savić jsou sice mimo hru, ale nejde o podstatné ztráty. Plusem je návrat Juanfrana.

Calavera, Pedro Léon, Orellana a Bigas jsou absence hostujícího Eibaru, který může na Metropolitanu jen překvapit. Baskové jdou do utkání posíleni skalpem Realu Sociedad v derby, což byl jejich první bodový zisk v ročníku po dvou předchozích prohrách.

15.09.18 16:15 Real Sociedad -:- FC Barcelona

Anoetu čeká velká premiéra. Stadion Realu Sociedad prochází velkou rekonstrukcí, jejíž první část skončila Nová éra začne těžkým zápasem proti Barceloně, které ale Erreale umí v posledních letech pořádně zatopit.

Katalánci jsou i dnes favoritem, jenže na Anoetě pravidelně trpí. Dobrou zprávou pro Ernesta Valverdeho je, že Lionel Messi mohl během reprezentační přestávky odpočívat a znovu tak bude tahounem ofenzivních akcí. Naopak Arthur se vrátil ze srazu Brazílie na poslední chvíli a v nominaci chybí. Zdravotní potíže vystavily stopku Malcomovi, Samperovi a Denisi Suárezovi.

V dresu domácích si na debut musí počkat Sandro Ramírez, útočník, který je v Realu Sociedad na hostování z Evertonu, ještě není zcela fit. Zápas nestihne ani další forvard Willian José. Vrací se Raúl Navas. Před výkopem bude vyznamenán Imanol Agirretxe, jenž ukončil kariéru. I on jistě uvítá, že součástí Anoety není atletická dráha, která byla po 25 letech zrušena, což by mělo zajistit bouřlivější a fotbalovější atmosféru na stánku, jehož kapacita se oproti minulé sezóně zvedla na téměř třicet tisíc míst.

15.09.18 18:30 Valencia -:- Real Betis

Asi málokdo před sezónou čekal, že po třech zápasech bude Valencie ponořena do sestupových vod a Betis od nich nebude daleko. Oba ambiciózní kluby si to rozdají v rámc čtvrtého kola na Mestalle.

Vítěz získá tři body a sebevědomí do dalších střetnutí, poražený může, a to i přes fakt, že je teprve samotný úvod ligového ročníku, začít propadat dojmu, že mu ujíždí vlak. O pohárové příčky se očekává tuhý boj a není radno rychle nabrat ztrátu.

Valencii čeká v úterý zápas proti Juventusu v Lize mistrů, Marcelino přesto povolal všechny opory, tedy včetně uzdraveného Kondogbii a Guedese, jenž může zaznamenat první start jako kmenový fotbalista Netopýrů. Garay pokračuje na marodce. Za Betis může debutovat Lo Celso, který se na La Ligu tak těší, že podle svých slov klidně nastoupí i v brance. Feddal a William Carvalho jsou nejdůležitější ztráty Andalusanů.

15.09.18 20:45 Athletic Club -:- Real Madrid

Real Madrid ještě v letošní Primeře nezaváhal a pod novým koučem Lopeteguim vyhrál všechny tři zápasy. Dnes ho čeká první ostrý test, neboť se představí na horké půdě Katedrály, kde vládne Athletic.

Lvi mají k dobru odložený mač proti Rayu, v tabulce jim i tak patří šesté místo za remízu s Huescou, která ale byla vzhledem k průběžnému vedení Athleticu 2-0 zklamáním, a výhru nad Leganésem. Baskové se přizpůsobují nárokům Eduarda Berizza a chtějí favorita zaskočit. Nebudou u toho Herrerín a Lekue, byť brankář věřil, že střetnutí stihne.

Real Madrid nastoupí v plné síle, nejvíce bude spoléhat na ve formě hrající trojlístek Benzema, Bale a Asensio. Prvního startu po návratu z Lyonu se dočká Mariano Díaz, byť do utkání zasáhne až jako střídající fotbalista. Mezi třemi tyčemi naváže na svůj start proti Leganésu Thibaut Courtois.

16.09.18 12:00 Leganés -:- Villarreal

V neděli se znovu otevřou brány stadionu Butarque, kde budou během devadesáti minut bojovat o body fotbalisté Leganésu a Villarrealu.

A půjde o střetnutí dvou klubů, které zatím nepoznaly opojnou chuť vítězství, což je znepokojivé zejméma v případě ambiciózní Žluté ponorky. Okurky věří, že jim k úspěchu pomůže trenér Pellegrino, který to na Villarreal umí, porazil ho v obou zápasech na lavičce Alavésu.

V sestavě domácích se ani tentokrát neobjeví Szymanowski, jenž se podrobil další operaci, a Arnaiz. Bruno, Cáseres a Javi Fuego jsou ztráty Villarrealu, v jehož dresu by se měl objevit na trávníku od první minuty Irutta, jehož klub získal po konci přestupového okna, aby nahradil dlouhodobě zraněné.

16.09.18 16:15 Espanyol -:- Levante

Espanyol si to v neděli rozdá ve čtvrtém kole La Ligy s Levante a bude věřit v kouzlo RCDE Stadium, kde s celkem Granotes prohrál v jediném ze sedmi střetnutí.

Jenže současné Levante není snadným sokem, naopak prožívá jednu z nejlepších etap za dobu, co je členem španělské smetánky. Může za to Paco López, trenér, který se ujal kormidla právě po posledním vzájemném měření sil s Pericos, kdy nahradil odvolaného Muñize.

Na hrotu útoku hostujícího mužstva by mohl debutovat Borja Mayoral, jehož Levante získalo na hostování z Realu Madrid. Útočník bude nosit na zádech netradiční číslo dva. Kouč Espanyolu Rubi nebude do týmu výrazně zasahovat, pro tentokrát se musí obejít bez Duarteho a Puada.

16.09.18 18:30 Real Valladolid -:- Deportivo Alavés

Valladolid vstupuje utkáním proti Alavésu do nové éry. Tu začal příchod slavného Brazilce Ronalda, který v klubu získal výměnou za 30 milionů eur většinový podíl. Legendární fotbalista nebude chybět v lóži a věří, že se Valladolid pod jeho vedením vzchopí.

Mužstvo totiž po postupu do Primery čeká na první vítězství a jako jediný účastník ligy i na vstřelený gól. Do not hrají Pucele početné absence Alavésu, který přicestoval bez Elyho, Piny, Marína a Bastóna. V základu se podle všeho stále neobjeví John Guidetti, jenž ještě není v ideální fyzické kondici.

Luismi, Joaquín a Verde jsou jména, která neobléknou dres Valladolidu. Velká pozornost bude směřována ke kvalitě hrací plochy, proti Barceloně byla ve velmi špatném stavu, za což Valladolid schytal velkou kritiku.

16.09.18 20:45 Sevilla -:- Getafe

Sevillu čeká náročných 22 dnů, během nichž odehraje sedm soutěžních zápasů. V prvním z nich se na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána představí Getafe.

V brance hostů nebude chybět David Soria, který se tak postaví svým nedávným spoluhráčům. Getafe bude jako obvykle spoléhat zejména na precizní obranu, ale nepohrdne žádnou možností zaútočit. Bergara, Rober a Arambarri u toho nebudou kvůli zdravotním problémům.

Sevilla může nasadit i Roque Mesu, jemuž byla smazána kontroverzní druhá žlutá karta z derby na půdě Betisu, kde Nervionenses padli 0-1. Mercado, Gonalons a Escudero jsou ztráty, které musí brát Pablo Machín do úvahu při skládání týmu pro dnešní duel.

17.09.18 21:00 Girona -:- Celta de Vigo

Antonio Mohamed prohlásil, že není spokojen se sedmi získanými body z úvodních tří kol. Nový kouč Celty Vigo chtěl plný počet devíti. I to ukazuje, že je dostatečně ambiciózní, což přenáší i do herního projevu jeho mužstva. Ve čtvrtém utkání zavítá Celta na Montilivi.

Domácí Girona ještě nedokázala zcela vstřebat myšlenky Eusebia Sacristána a pohybuje se na hraně sestupových pozic. Dnešní triumf by Kataláncům dodal klid. Pokusí se o něj opět s Pedrem Porrem, jedním z objevů začátku sezóny, v základní sestavě. Ramalho, Lozano, Mojica a Planas jsou naopak mimo hru.

Celta Vigo žádné podstatné absence nenahlásila, jako obvykle bude spoléhat na poctivou práci Lobotky a Frana ve středu pole a ofenzivní schopnosti trojlístku Sisto, Maxi a Iago Aspas.

 

Tabulka po 3. kole:

#TýmZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 3 3 0 0 12:2 (+10) 9 V V V
2. Real Madrid 3 3 0 0 10:2 (+8) 9 V V V
3. Celta de Vigo 3 2 1 0 5:2 (+3) 7 V V R
4. Levante 3 1 1 1 6:4 (+2) 4 R P V
5. Sevilla 3 1 1 1 4:2 (+2) 4 P R V
6. Athletic Club 2 1 1 0 4:3 (+1) 4 R V
Espanyol 3 1 1 1 4:3 (+1) 4 P V R
8. Real Sociedad 3 1 1 1 5:5 (0) 4 P R V
9. Getafe 3 1 1 1 2:2 (0) 4 R V P
10. Atlético Madrid 3 1 1 1 2:3 (-1) 4 P V R
11. Deportivo Alavés 3 1 1 1 2:4 (-2) 4 V R P
Girona 3 1 1 1 2:4 (-2) 4 V P R
13. Real Betis 3 1 1 1 1:3 (-2) 4 V R P
14. Huesca 3 1 1 1 6:11 (-5) 4 P R V
15. Eibar 3 1 0 2 3:5 (-2) 3 V P P
16. Real Valladolid 3 0 2 1 0:1 (-1) 2 R P R
17. Valencia 3 0 2 1 3:5 (-2) 2 R P R
18. Villarreal 3 0 1 2 1:3 (-2) 1 P R P
19. Leganés 3 0 1 2 4:8 (-4) 1 P R P
20. Rayo Vallecano 2 0 0 2 1:5 (-4) 0 P P

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace