Shrnutí 4. kola Primera División

Radost hráčů Raya (© marca.es)

Nádherný gól Imbuly zajistil Rayu výhru na půdě dalšího nováčka Huescy. Atlético jen remizovalo s Eibarem, body se dělily i mezi Valencií a Betisem. Barcelona zvítězila na půdě Realu Sociedad a osamostatnila se v čele tabulky, neboť Real Madrid uhrál na stadionu Athleticu jen bod.

Villarreal má první vítězství sezóny díky výhře nad Leganésem, Espanyol si poradil s Levante, Alavés dobyl stánek Valladolidu a Getafe si počínalo stejně v Seville.

Girona přestřílela v pondělní dohrávce Celtu Vigo, která tak prohrála poprvé v sezóně.

 
14.09.18 22:00 Huesca 0:1 Rayo Vallecano
Branky: 29. G. Imbula

V bitvě nováčků uspělo Rayo Vallecano, které díky skvostné ráně Imbuly dobylo stadion El Alcoraz. Ten hostil střetnutí nejvyšší soutěže vůbec poprvé, fanoušci Huescy odcházeli zklamaní.

Přesto mohou mít důvod k optimismu, neboť Huesca ve druhém poločase sahala po lepším výsledku. To už v době, kdy musela dotahovat manko, neboť z dálky napřáhl Imbula, jehož parádní střelu na zadní tyč zastavila až síť.

Nejblíže vyrovnání byl Ávila, jenže z jasné pozice nedal. Ani další šance Huesca nevyužila, naopak mohla v závěru inkasovat, při technické střele Advínculy ji zachránila branková konstrukce. Rayo Vallecano dosáhlo na první body sezóny, Huescu porazilo 1-0.

15.09.18 14:00 Atlético Madrid 1:1 SD Eibar
Branky: 90. B. Garcés Moreno  – 87. S. Enrich Ametller

Atlético ani proti Eibaru nedokázalo zapomenout na depresi v úvodu ligového ročníku a na pozdní gól Enriche zvládlo zareagovat na poslední chvíli, aby vybojovalo v utkání proti Eibaru alespoň bod.

Jestliže prohra v minulém kole na Balaídosu byla zasloužená, pak tentokrát mohli Madriďané pomýšlet na lepší výsledek, neboť měli dostatek příležitostí. Všechny kromě jediné dokázal zmařit skvělý Dmitrović.

Ani Eibar se nebál zaútočit, Oblaka dvakrát zachránilo břevno po střelách z dálky. Chvíli před koncem už nemohl Slovinec udělat proti Enrichovi nic, Eibar šel do senzačního vedení. Godínovu hlavičku rovněž zastavilo břevno, z poslední akce střetnutí se přece jen na domácí usmálo štěstí. Griezmann promáchl a míč se dostal k mladíkovi Borjovi Garcésovi, jenž ho umístil přesně k tyči. Atlético remizovalo v zajímavém utkání s Eibarem 1-1.

15.09.18 17:15 Real Sociedad 1:2 FC Barcelona
Branky: 12. A. Elustondo Irribaria  – 63. L. Suárez Díaz , 66. O. Dembélé

Barcelona jako již tradičně na Anoetě hodně trpěla, přesto dokázala nepříznivě se vyvíjející střetnutí otočit a získat tři cenné body za těsný triumf 2-1.

Domácí začali na zrekontruovaném stadionu, z něhož po pětadvaceti letech zmizela atletická dráha, lépe a už ve třinácté minutě šli po povedeném voleji Aritze do vedení. To byla v podstatě jediná vážnější situace prvního poločasu v obou vápnech.

Po změně stran dal Ernesto Valverde záložní řadě díky střídáním tradičnější podobu a hra Barcelony se zlepšila. Byl to ale Real Sociedad, kdo mohl udeřit, a to hned třikrát během pěti minut. Oyarzabal však minul, Thea vychytal Ter Stegen a na německém brankáři si vylámal zuby i Juanmi. Trest přišel vzápětí. Rulli dvakrát nejistě vyboxoval balón a Barcelony během tří minuty Suárezem a Dembélém skóre otočila. Když hosté přežili další příležitost Juanmiho, mohli si vydechnout, na cestu do Katalánska si přibalili tři body.

15.09.18 19:30 Valencia 0:0 Real Betis

Utkání mezi Valencií a Betisem nenaplnilo očekávání. Místo ofenzivního fotbalu nabídlo zejména boj, jehož výsledkem byla bezgólová remíza, která má větší cenu pro Andalusany.

V prvním poločase byla k vidění jedna velká šance na každé straně. Gameiro v pádu zakončil jeho do rukou brankáře Betisu, zatímco Inui na opačném konci hřiště už posílal balón do opuštěné branky, ale Piccini na poslední chvíli zastoupil Doménecha, jenž dostal překvapivě přednost před Netem.

Ani po změně stran akce nepřibylo. Parejovi zkazilo radost břevno, Leónovi prozměnu Doménech. Valencia se v sotva průměrném mači rozešla s Betisem smírně.

15.09.18 21:45 Athletic Club 1:1 Real Madrid
Branky: 32. I. Muniain Goñi  – 64. F. Alarcón Suárez

Athletic se zasloužil o první ztrátu Realu Madrid v ligové sezóně pod vedením Julena Lopeteguiho, když favorita obral remízou 1-1 o dva body.

Velkou zásluhu na tom má brankář Unai Simón, jenž několika skvělými zákroky baskické Lvy podržel. Athletic byl zejména v úvodním dějství nebezpečný, Williams ještě pálil mimo, ale Iker Muniain o chvíli později už doklepl balón za záda Courtoise.

Real Madrid se zlepšil po změně stran s příchodem Casemira. Simón jen vyrazil přímý kop k Sergiu Ramosovi, jehož dorážku skvěle zlikvidoval. Na hlavičku střídajícího Isca po centru Balea už však nedosáhl. Asensio mohl strhnout vedení na stranu hostů, dopadl však podobně jako Ramos. Závěrečný tlak Realu Madrid Athletic přežil a po zápase hraném ve skvělé atmosféře zaplněné Katedrály se těší ze získaného bodu.

16.09.18 13:00 Leganés 0:1 Villarreal
Branky: 65. C. Bacca Ahumada

Leganés se nedočkal odměny za dobrý výkon proti Villarrealu a papírově silnějšímu sokovi podlehl 0-1. Okurky tak zůstávají na posledním místě tabulky, zatímco Žlutá ponorka slaví první triumf v sezóně.

Domácí měli na stadionu Butarque v prvním poločase navrch, Villarrealu dělal vysoký presing velké problémy. El Zhar a dvakrát Carrillo měli nejlepší šance na otevření gólového účtu, ani v jednom případě ale nedokázali dostat balón do sítě.

Učinit tak mohl krátce po začátku druhé půle Carrillo z penalty za ruku Maria Gaspar, útočník Leganésu ale napálil míč mimo tři tyče. Hosté ožili s příchodem Fornalse a Baccy a druhý jmenovaný vstřelil jediný gól utkání po přesném pasu Layúna. Villarreal těsný náskok dotáhl do úspěšného konci a bere tři body.

16.09.18 17:15 Espanyol 1:0 Levante
Branky: 52. Sergio García

Espanyol si připsal do tabulky La Ligy další tři boy. V zápase proti Levante mu k tomu stačil jediný gól Sergia Garcíi z úvodu druhého poločasu.

Fanoušci Pericos i vedení si hodně slibovali od příchodu Rubiho a nový kouč zatím očekávání naplňuje. Espanyol pod jeho vedením ožil, hraje lepší fotbal a sbírá body s větší pravidelností. Jeho dnešní triumf je zaslouženým vyústěním na hřišti viděného, Levante tentokrát neukázalo přednosti, které ho pod Pacem Lópezem zdobí.

Zatímco v první půli ještě dokázal Oier zmařit největší šanci B. Iglesiase, ve druhém dějství se už marně natahoval po míči, který za jeho záda poslal mazák Sergio García. Útoky Levante neměly potřebnou kvalitu a přesnost, podstatně blíže proto bylo ke gólu na druhé straně. Espanyol několik příležitostí promarnil, což ho mrzet nemusí, neboť výhru si už vzít nenechal.

16.09.18 19:30 Real Valladolid 0:1 Deportivo Alavés
Branky: 90. I. Gómez Pérez

První zápas pod novým majitelem klubu Ronaldem se Valladolidu nepodařil, Pucela nestačila na Alavés, jedinou branku střetnutí vstřelil v nastaveném čase Ibai Gómez.

Brazilská legenda se na tribuně zřejmě příliš nebavila. Zápas byl nudný, bez šancí, zato s velkým množstvím nepřesností. Každé z mužstev si vypracovalo jedinou skutečnou příležitost. Guidetti v první půli hlavičkoval z malého vápna mimo, Keko se deset minut před koncem zjevil sám před brankářem, který jej ale vychytal.

V nastaveném čase kopal Valladolid rohový kop, místo ohrožení Pacheca ale prchl na druhou stranu Jony, naservíroval míč Ibaiovi, který technickou střelou k tyči nedal Masipovi šanci. Alavés získal tři velmi cenné body.

16.09.18 21:45 Sevilla 0:2 Getafe
Branky: 3. Á. Rodríguez Díaz , 38. Á. Rodríguez Díaz

Sevilla své bodové konto nerozšířila, v domácím prostředí stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána překvapivě prohrála s Getafe, jehož bojovný fotbal slavil úspěch.

Již ve čtvrté minutě vysunul Jorge Molina ideálním pasem Ángela, jenž poslal hosty do vedení. Sevilla odpověděla šancí Nolita, zaskvěl se Soria. Rušný konec úvodní půle nabídl druhý gól Ángela po nešťastném přiťuknutí Sergi Gómeze a další zahozenou tutovku Nolita. Vaclík na druhé straně zabránil ve skórování Portillovi.

Rozhozené Seville nebyl v úvodu druhého poločasu sporným verdiktem uznán gól Ben Yeddera, což domácí definitivně zlomilo. Od té chvíli jako by sami nevěřili, že mohou s výsledkem ještě něco udělat. Getafe poctivým výkonem pohodlný náskok drželo a nic na tom nezměnilo ani devítiminutové nastavení.

17.09.18 22:00 Girona 3:2 Celta de Vigo
Branky: 22. C. Stuani Curbelo , 37. P. Alcalá Guirado , 56. C. Stuani Curbelo  – 34. I. Aspas Juncal , 87. S. Boufal
 

Tabulka po 4. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 4 4 0 0 14:3 (+11) 12 V V V V
2. Real Madrid 4 3 1 0 11:3 (+8) 10 R V V V
3. Celta de Vigo 4 2 1 1 7:5 (+2) 7 P V V R
4. Espanyol +2 4 2 1 1 5:3 (+2) 7 V P V R
5. Getafe +4 4 2 1 1 4:2 (+2) 7 V R V P
6. Girona +5 4 2 1 1 5:6 (-1) 7 V V P R
7. Deportivo Alavés +4 4 2 1 1 3:4 (-1) 7 V V R P
8. Athletic Club –2 3 1 2 0 5:4 (+1) 5 R R V
9. Atlético Madrid +1 4 1 2 1 3:4 (-1) 5 R P V R
10. Real Betis +3 4 1 2 1 1:3 (-2) 5 R V R P
11. Levante –7 4 1 1 2 6:5 (+1) 4 P R P V
12. Sevilla –7 4 1 1 2 4:4 (0) 4 P P R V
13. Real Sociedad –5 4 1 1 2 6:7 (-1) 4 P P R V
14. Villarreal +4 4 1 1 2 2:3 (-1) 4 V P R P
15. Eibar 4 1 1 2 4:6 (-2) 4 R V P P
16. Huesca –2 4 1 1 2 6:12 (-6) 4 P P R V
17. Valencia 4 0 3 1 3:5 (-2) 3 R R P R
18. Rayo Vallecano +2 3 1 0 2 2:5 (-3) 3 V P P
19. Real Valladolid –3 4 0 2 2 0:2 (-2) 2 P R P R
20. Leganés –1 4 0 1 3 4:9 (-5) 1 P P R P

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace