Preview 6. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Všední dny ozvláštní vložené kolo Primera División, které bude už šestým v letošním ročníku.

Hned v úterý se půjde na tři stadiony. Valladolid vyzve Granadu, Betis Levante a Barcelona Villarreal.

Čtyři mače nabídne středa. Mallorca si pozvala Atlético, Leganés vedoucí Athletic, Valencia Getafe a Real Madrid nováčka Osasunu.

Kolo uzavře čtvrteční trojlístek utkání ve složení Eibar - Sevilla, Celta Vigo - Espanyol a derby Real Sociedad - Alavés.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v úterý v 18:00.

 
24.09.19 20:00 Real Valladolid -:- Granada

Šesté ligové kolo, které je vložené do všedních dnů, začne v úterý v devatenáct hodin na stadionu José Zorrilly, kde si to rozdají Valladolid a Granada.

Důležitost jejich vzájemného klání se možná ukáže až v závěru sezóny, neboť od obou celků se očekává, že budou bojovat o přežití. Valladolid se drží mimo sestupovou trojku a Granada prozatím pracuje výrazně nad plán, třemi výhrami v řadě se totiž posunula na třetí post a o víkendu sestřelila Barcelonu.

Dnešní mač ale bude z jiného těsta, proto nemá favorita. Luismi a Sánchez o něj přijdou ze strany Pucely, Granada i nadále nemůže zahrnout do nominace Etekiho, Álexe Martíneze, Lozana, Quiniho a Vica.

24.09.19 21:00 Real Betis -:- Levante

Betis vyhrál jediný z pěti zápasů a fanoušci očekávají reakci v podobě vítěztví nad Levante, které se na Villamarínu představí v úterý večer.

Granotes jsou na tom v tabulce lépe, neboť se na rozdíl od Betisu drží v její lepší polovině. Hostující celek se pokusí využít zranitelnosti defenzivy Betisu, která je nejhorší v soutěži. 

Betis navíc bude oslaben o klíčovou oporu Nabila Fekira, k němuž je potřeba připočítat ještě absence Juanmiho, Sidneie a Kaptouma. Pier a expert na přímé kopy Bardhi, to jsou ztráty Levante.

24.09.19 22:00 FC Barcelona -:- Villarreal

Barcelona má otevřené rány, do kterých chce přisypat hrstku soli Villarreal, jenže jako první v sezóně před sebou bude mít překážku z nejtěžších - Lionela Messiho v základní sestavě.

Alespoň takové je očekávání. Barcelona potřebuje po venkovních neúspěších na Camp Nou zabrat a Messi je již natolik fit, že by měl nastoupit od první minuty. Umtiti a Jordi Alba si naproti tomu na návrat ještě počkají.

Bruno, Ramiro, Mario a Alberto Moreno, to jsou jména, která nebyla ze zdravotních důvodů povolána Javi Callejou. Kouč Valladolidu si oddechl, neboť Žlutá ponorka po počátečním tápání spolehlivě vyhrála poslední dva zápasy a její výkony mají vzestupnou tendenci. Potvrdí to i v Barceloně?

25.09.19 20:00 Leganés -:- Athletic Club

Athletic po čtrnácti letech zažívá, jaký je to pocit, když trůní na prvním místě tabulky La Ligy. Baskové si chtějí příjemné chvíle prodloužit, a to vítězstvím na půdě Leganésu.

Na stadion Leganésu vyběhnou s nálepkou favorita, neboť Okurkám se na rozdíl od baskického soupeře nedaří. O víkendu sice získaly první bod za cennou remízu ve Valencii, na postavení na samotném konci prvoligového pořadí to ale nic nezměnilo.

Protože Cuéllar zůstává mimo hru, nastoupí do branky opět Soriano. Athletic nechal v Bilbau Adurize, De Marcose či San Josého. Vzhledem k náročnému programu by oba celky mohly mírně obměnit úvodní jedenáctku.

25.09.19 20:00 Mallorca -:- Atlético Madrid

Atléticu reprezentační přestávka uškodila, kvůli prohře s Realem Sociedad a remíze se Celtou přišlo o první místo a nedaří se mu střelecky.

V šestém pokračování sezóny se to pokusí změnit na hřišti Mallorcy, která rovněž potřebuje zabrat, aby se nedostala do potíží. Ostrované pohráli třikrát z posledních čtyř kol a jsou o jedinou příčku nad sestupovými vodami.

Základní jedenáctky obou celků budou vycházet z těch tradičních, nelze ale vyloučit, že trenéři udělají menší úpravy, pokud u některých fotbalistů zjistí nahromaděnou únavu.

25.09.19 21:00 Valencia -:- Getafe

Hodně vyhecované byly v minulé sezóně zápasy mezi Valencií a Getafe, do vlasů si slovně vjeli i trenéři Marcelino a Bordalás.

Tentokrát by se vše mělo nést v klidnějším duchu, neboť na místě odvolaného Marcelina už je Albert Celades, jenž věří, že proti Getafe dosáhne na první ligovou výhru. Valencia by ji potřebovala, neboť se 14. místem nemůže být spokojena.

Getafe má na kontě o bod více (6) a patří mu dvanáctý post. Azulones jsou posíleni posledním vítězstvím nad Mallorcou. Antunes, Amath, Bergara a Etxeita v nominaci Getafe absentují, Valencia postrádá Gayu, jenž se přidal k Piccinimu a Solerovi na listinu zraněných.

25.09.19 22:00 Real Madrid -:- Osasuna

Real Madrid využije domácí zápas proti Osasuně, aby dal v tlačenici na sebe navazujících střetnutí šanci některým méně vytíženým fotbalistům.

Zidane by mohl od první minuty poslat na hřiště Nacha, Odriozolu, Valverdeho, Lucase, Viníciuse či Joviće. Častečně je k tomu donucen početnými ztrátami, neboť mimo jsou Isco, Marcelo, Modrić, Mendy a Asensio.

Osasuna nebude snadným soustem, Rojillos se vrátili do ligy plní odhodlání a patří mezi nejbojovnější celky. Také Osasuna oznámila dost absencí - Davida Garcíu, Oiera, Brašanaće, Kike Barju, Unaie Garcíu nebo I. Péreze. Zafunguje plán B Realu Madrid, nebo Osasuna favorita překvapí?

26.09.19 20:00 SD Eibar -:- Sevilla

Eibar je společně s Leganésem jediným účastníkem letošní Primery, jemuž svítí v kolonce vítězství varovná nula.

Seville se naopak dařilo, narazila až o víkendu proti Realu Madrid, kdy nevystřelila na branku a padla 0-1. Andalusané by podle papírových předpokladů přesto měli mít větší šanci, aby dnes získali tři body.

Eibar je chce zaskočit i přes trvající absenci úročníka Sergi Enriche. Nejistá je účast stopera Ramise. Sevilla vzhledem k velké porci zápasů udělá v obvyklé sestavě několika změn.

26.09.19 21:00 Celta de Vigo -:- Espanyol

Espanyol se dostal do výsledkové krize, kvůli níž začíná být nahnutá pozice trenéra Davida Gallega. V šestém kole navíc čeká Katalánce nelehký test v podobě střetnutí na stadionu Balaídos.

Také Celta Vigo má velké rezervy, na rozdíl od soupeře se ale stále drží mimo sestupové příčky, byť má na kontě o jediný bod více.

Čtvrteční utkání tak má velkou důležitost pro oba tábory. V tom hostujícím je největší novinkou návrat Pabla Piattiho po sedmiměsíční absenci, Celta by konečně měla zařadit do základní sestavy uzdraveného Rafinhu, jehož před sezónou získala z Barcelony.

26.09.19 22:00 Real Sociedad -:- Deportivo Alavés

Real Sociedad se po výhrách nad Atléticem a Espanyolem propracoval do horních pater tabulky, v postupu směrem vpřed chtějí Baskové pokračovat i v utkání proti Alavésu.

Regionálnímu rivalovi Errealy se daří o poznání méně, Alavés má na kontě pět bodů, tedy polovinu oproti soupeři, na vítězství čeká čtyři kola.

Asier Illarramendi z Realu Sociedad a Burgui z Alavésu zůstávají na marodce, v základních sestavách čeká šance na některé dosud méně vytěžované fotbalisty, neboť při nabitém kalendáři je potřeba dobře rozložit síly.

 

Tabulka po 5. kole:

#TýmZVRPSkóreBodyForma
1. Athletic Club +3 5 3 2 0 6:1 (+5) 11 V R V R V
2. Real Madrid +1 5 3 2 0 10:6 (+4) 11 V V R R V
3. Granada +3 5 3 1 1 11:5 (+6) 10 V V V P R
4. Real Sociedad +3 5 3 1 1 7:4 (+3) 10 V V P V R
5. Sevilla –4 5 3 1 1 5:2 (+3) 10 P V R V V
6. Atlético Madrid –4 5 3 1 1 5:4 (+1) 10 R P V V V
7. Villarreal +3 5 2 2 1 12:8 (+4) 8 V V R P R
8. Barcelona –3 5 2 1 2 12:9 (+3) 7 P V R V P
9. Levante –1 5 2 1 2 6:5 (+1) 7 R P V V P
10. Osasuna –1 5 1 4 0 4:3 (+1) 7 R R R R V
11. Getafe +7 5 1 3 1 7:6 (+1) 6 V R R R P
12. Valencia +1 5 1 2 2 6:8 (-2) 5 R P V P R
13. Deportivo Alavés –2 5 1 2 2 2:4 (-2) 5 P P R R V
14. Real Betis +1 5 1 2 2 6:9 (-3) 5 R R V P P
15. Real Valladolid –3 5 1 2 2 4:7 (-3) 5 P R P R V
16. Celta de Vigo 5 1 2 2 3:6 (-3) 5 R P R V P
17. Mallorca –3 5 1 1 3 4:8 (-4) 4 P R P P V
18. Espanyol –1 5 1 1 3 3:9 (-6) 4 P V P R P
19. SD Eibar 5 0 2 3 4:7 (-3) 2 R P P R P
20. Leganés 5 0 1 4 2:8 (-6) 1 R P P P P

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace