Shrnutí 6. kola Primera División

Radost hráčů Betisu (© marca.es)

Barcelona si udržela stoprocentní domácí bilanci vítězstvím nad Villarrealem, do čela tabulky se dostal po výhře nad Osasunou Real Madrid. Valladolid remizoval s Granadou, Betis nedal šanci Levante.

Leganés se rozešel smírně s Athleticem, Atlético zabrala na půdě Mallorcy a Valencia ztratila dobře rozehraný zápas proti Getafe a remizovala.

Sevilla zkolabovala v Eibaru, který naopak slaví první triumf sezóny. Utkání mezi Celtou a Espanyolem vítěze nenašlo. Real Sociedad smetl v derby Alavés.

 
24.09.19 19:00 Real Valladolid 1:1 Granada
Branky: 12. Ó. Plano Pedreño  – 42. C. Fernández Luna

Vše při starém. Valladolid znovu nevyhrál, Granada znovu neprohrála. Vzájemné střetnutí na Zorrille skončilo remízou 1-1.

Domácí na soupeře vlétli a ve 12. minutě našel Toni Vila po individuální akci na malém vápně Óscara Plana, jemuž stačilo na ideální pas nastavit nohu, aby poslal Pucelu do vedení. S postupem času však tlak Valladolidu uvadal, čehož Granada využila Carlosem Fernándezem ke srovnání stavu na konci poločasu.

Ve druhém poločase už žádný gól nepadl, tedy ne regulérní. Granada se na chvíli radovala z vedení, radost jí ale zkazil odmávaný ofsajd, kdy jeden z hráčů v nedovoleném postavení bránil brankáři ve výhledu. Dělba bodů je spravedlivá.

24.09.19 20:00 Real Betis 3:1 Levante
Branky: 45. L. Morón García , 48. L. Morón García , 67. B. Iglesias Quintas  – 7. H. Santos Fortes

Nestárnoucí Joaquín a Loren Morón zajistili Betisu návrat na vítěznou kolej, byť Verdiblancos museli utkání proti Levante otáčet.

Byl to totiž hostující celek, kdo jako první pozměnil skóre. Hernâni ukázal obraně záda a brankáři, že má až příliš místa na zadní tyči. Když už se vidělo Levante s vedením v šatně, přišel trest. Odražený míč od tyče vrátil do sítě ve třetí minutě nastavení Loren.

Ve druhém dějství se Levante až příliš zatáhlo, čehož Betis dokonale využil. Loren po přízemním centru Joaquína neměl problém poslat Andalusany do vedení, které ještě navýšil Borja Iglesias po povedené týmové souhře. Aktivnější Betis bere body po vítězství 3-1.

24.09.19 21:00 FC Barcelona 2:1 Villarreal
Branky: 6. A. Griezmann , 15. A. Ramos de Oliveira Melo  – 44. S. Cazorla González

Villarreal se poučil z debaklů Betisu a Valencie a na Camp Nou byl Barceloně důstojným soupeřem, přesto ani on nedokázal na hřišti obhájce bodovat.

Barcelona měla drtivý nástup, už v šesté minutě si osladil svůj první letošní start v základní sestavě Messi rohovým kopem, při kterém posadil míč na hlavu Griezmanna a Francouz přesnou hlavičkou skóroval. Ještě větší parádu předvedl o deset minut později Arthur, jenž napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a jeho nádherná střela zapadla přesně do rohu Asenjovy svatyně. Brankář Villarrealu zůstal přikovaný stát a bezmocně sledoval dokonalou ránu domácího záložníka.

Valverdeho partu ale pohodlný náskok až příliš uklidnil a Villarreal zásluhou Cazorly a nepovedeného zákroku Ter Stegena snížil. Nepříliš záživný duel pokračoval i po změně stran, kdy už nebyl na trávníku Messi, číslo deset se opět zranilo. Ter Stegen tentokrát souboj s Cazorlou vyhrál a uchránil Barcelonu od vyrovnání. Katalánci se probudili až deset minut před koncem s příchodem Ansu Fatiho. Talentovaný mladík sršel energií, bylo ho plné hřiště a dvakrát zakončoval, avšak těsně mimo. Barcelona vedení 2-1 uhájila.

25.09.19 19:00 Leganés 1:1 Athletic Club
Branky: 61. Ó. Rodríguez Arnaiz  – 59. R. García Escudero (z pen.)

Čekání Leganésu na první vítězství sezóny se prodlužuje minimálně do víkendu, Okurky v šestém kole remizovaly s Athleticem.

Baskové tak dali možnost soupeřům, aby je sesadili z prvního místa tabulky. Na Butarque se hrál bojovný fotbal, Athletic byl aktivnější, avšak domácí čekali na každou možnost k rychlému kontru.

Zatímco úvodní poločas nenabídl žádný gól, ve druhém byly k vidění dva během tří minut. Bustinza fauloval Larru a pokutový kop proměnil Raúl García. Odpověď Okurek byla blesková, přímý kop přetavil ve vyrovnávací trefu výtečně hrající Óscar, jenž byl u všeho důležitého z pohledu Leganésu. Závěr střetnutí byl rozkouskovaný, nebyla tak šance zlomit nerozhodný stav.

25.09.19 19:00 Mallorca 0:2 Atlético Madrid
Branky: 26. D. da Silva Costa , 64. J. Sequeira

Mallorca zaznamenala čtyřou porážku za pět kol, na vlastním stadionu podlehla Atléticu Madrid, které naopak po dvou ztrátách zabralo.

Hosté předvedli dobrý výkon v prvním a slabší ve druhém poločase, v každém však vstřelili jednu branku. Skóre otevřel Diego Costa po centru Kokeho. J. Félix v 65. minutě pečetil na 2-0 z pohledu hostů za pomoci teče obránce, po níž zapadl balón přesně k tyči.

Deset minut před koncem byl vyloučen Álvaro Morata po dvou žlutých kartách během několika vteřin. Útočník Atlética přijde o víkendové derby s Realem Madrid, do něhož půjdou jeho spoluhráči o tři body v tabulce bohatší.

25.09.19 20:00 Valencia 3:3 Getafe
Branky: 30. M. Gómez González , 34. M. Gómez González , 39. K. Lee  – 1. J. Mata Arnaiz , 66. D. Remeseiro Salgueiro , 69. Á. Rodríguez Díaz

Valencia a Getafe sehrály na Mestalle jeden z těch zápasů, kterým nechybí vůbec nic a které by mohly trvat věčně. Bohužel, i takové mače trvají jen 90 minut a po nich svítil na ukazateli skóre stav 3-3.

Už ve druhé minutě zaskočil Valencii Mata, k němuž propadl balón po střele Cucurelly a zblízka měl snadnou úlohu. Chvíle Valencie přišly po odehrané půlhodině, během devíti minut vsítili Netopýři tři branky. Maxi Gómez akrobaticky vyrovnal, aby o chvíli později hlavou po rohovém kopu strhl vedení na stranu hostitele. Kang-in Lee po pasu Rodriga zvýšil už na 3-1.

Zdálo se, že Valencia vystoupí z krize, ale místo toho do ní ještě hlouběji zabředla. Getafe totiž stačily dvě minuty mezi 68. a 70., aby dvěma slepenými góly napsalo další kapitolu strhujícího střetnutí. Autory gólů byli Jason a Ángel.

V předposlední minutě nastal kontroverzní okamžik. Cucurelly možná na brankové čáře lízl míč rukou, rozhodčí však ani po konzultaci s kolegou u videa provinění nenašel, Valencia se dožadovala penalty marně. V poslední akci utkání poslal Mata míč za záda Jaumeho, radovat se nemohl, protože tak učinil z nedovoleného postavení.

25.09.19 21:00 Real Madrid 2:0 Osasuna
Branky: 36. V. Júnior , 72. R. Silva de Goes

Nevýrazný výkon, ale vítězství. Tak by se dalo shrnout představení Realu Madrid proti Osasuně. Favorit vyhrál 2-0 a postoupil v tabulce na první místo.

První poločas byl ze strany domácích ospalý, pomalý a nudný, na dlouho tak vzrušil fanoušky jen nepovedený zákrok jednoho z hostujících obránců, Rubén reflexivně míč vyrazil. V 36. minutě z ničeho nic udeřilo. Do té doby trápící se Vinícius vypálil zpoza velkého vápna, stínící bek míč lehce přivedl a kulatý nesmysl zapadl přesně do horního rohu branky.

Ve druhém poločase byli Zidaneovi svěřenci aktivnější a nebezpečnější. Jović svoji šanci nepochopitelně zahodil, a tak se blýskl až střídající Rodrygo. Mladý brazilec si parádně zpracoval balón, navedl si ho do střelecké pozice a nedal Rubénovi šanci. Osasuna si žádnou nebezpečnou situaci nevytvořila, Real Madrid s mnoha náhradníky v sestavě včetně brankáře Areoly pohodlně dovedl zápas do úspěšného konce.

26.09.19 19:00 SD Eibar 3:2 Sevilla
Branky: 65. F. Orellana Valenzuela (z pen.), 77. P. Sánchez Gil , 82. J. Valdés Díaz  – 11. L. Ocampos , 33. Ó. Torres Muñoz

Sevilla bude asi ještě dlouho hledat vysvětlení, jak mohla prohrát utkání, které měla na Ipurue po prvním poločase v kapse. Eibar po skvělé otočce zvítězil 3-2.

Úvodních 45 minut totiž hosté pohodlně ovládli 2-0. Joan Jordán vyslal do úniku Ocampose, jenž mezi nohama Dmitroviće otevřel skóre. Munir následně orazítkoval brankovou konstrukci, Óliver Torres už ale po pasu Ocampose vedení hostů zdvojnásobil. Eibar se nedostal k ničemu.

Po změně stran se však role zcela otočila. Sevilla byla až příliš pasivní a Eibar vycítil šanci, za kterou šel s veškerým odhodláním. Faul Koundého na Orellanu znamenal penaltu a sám postižený se z puntíku nemýlil. Společná chyba Vaclíka a Diega Carlose, která vznikla kvůli komunikačnímu šumu a skončila vzájemnou srážkou, přihrála snadnou vyrovnávají trefu Pedru Leónovi. Domácí byli v euforii, kterou z přímého kopu ještě podpořil vítězným gólem Cote. Opařená Sevilla se už na nic nezmohla a prohrála podruhé v řadě.

26.09.19 20:00 Celta de Vigo 1:1 Espanyol
Branky: 90. S. Mina Lorenzo  – 48. A. Giner Pedrosa

Z poslední akce utkání dokázala Celta vytěžit alespoň bod proti Espanyolu. S výsledkem zřejmě nebude spokojený ani jeden tým.

Domácí si totiž na Balaídosu mohli už v první půli vytvořit náskok, hra i šance patřily jim. V nejlepších možnostech hlavičkoval Santi Mina těsně vedle a do stejných míst pálil z další tutovky Rafinha, Huga Malla před pauzou vychytal Diego López.

Jako blesk z čistého nebe přišla ve 48. minutě branka hostů. Calleri vyhrál přetlačovanou s obráncem, našel Pedrosu a Espanyol vedl. Celta se utápěla v nepřesnostech, a když už snad ani sama nevěřila, přece jen kýženého vyrovnání dosáhla. V páté nastavené minutě Santi Mina perfektní hlavičkou o tyč rozradostnil stadion. Espanyol se může zlobit jen sám na sebe, o několik minut dříve totiž zpackal přečíslení 3 na 1, které špatně zakončil Pipa...

26.09.19 21:00 Real Sociedad 3:0 Deportivo Alavés
Branky: 19. M. Oyarzabal Ugarte , 32. W. da Silva , 41. M. Oyarzabal Ugarte (z pen.)

Utkání mezi Realem Sociedad a Alavésem netrvalo obvyklých 90 minut, ale jen necelou polovinu. Domácí totiž soupeře srazili do kolen třemi góly v prvním poločase a zbylý hrací čas byl absolvován jen z povinnosti.

Erreala potvrdila, že ji úvod sezóny zastihl ve skvělé formě a spolupráce s vylepšeným stadionem Reale Arena funguje na jedničku. V 19. minutě narýsoval Ødegaard geniální přihrávku na Oyarzabala a Real Sociedad vedl. O deset minut později Oyarzabal z nelehké pozice přesně odcentroval na hlavu Williana Josého - 2-0. Těsně před pauzou zahrál jeden z hostujících fotbalistů rukou a Oyarzabal pečetil svůj prvotřídní výkon gólem z penalty.

Ani za jasného stavu 3-0 se obraz hry nezměnil, Real Sociedad se i nadále dostával do šancí, které už ale zakončoval špatně. V závěru střetnutí fauloval ve vápně Manu García a byl vyloučen, Portu nekopl nařízenou penaltu dobře. Poločasové skóre 3-0 zůstalo i jako konečné, Real Sociedad si užívá postavení v horních patrech tabulky, Alavésu se naopak stále nedaří.

 

Tabulka po 6. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Real Madrid +1 6 4 2 0 12:6 (+6) 14 V V V R R
2. Real Sociedad +2 6 4 1 1 10:4 (+6) 13 V V V P V
3. Atlético Madrid +3 6 4 1 1 7:4 (+3) 13 V R P V V
4. Athletic Club –3 6 3 3 0 7:2 (+5) 12 R V R V R
5. Granada –2 6 3 2 1 12:6 (+6) 11 R V V V P
6. Barcelona +2 6 3 1 2 14:10 (+4) 10 V P V R V
7. Sevilla –2 6 3 1 2 7:5 (+2) 10 P P V R V
8. Villarreal –1 6 2 2 2 13:10 (+3) 8 P V V R P
9. Real Betis +5 6 2 2 2 9:10 (-1) 8 V R R V P
10. Getafe +1 6 1 4 1 10:9 (+1) 7 R V R R R
11. Levante –2 6 2 1 3 7:8 (-1) 7 P R P V V
12. Osasuna –2 6 1 4 1 4:5 (-1) 7 P R R R R
13. Valencia –1 6 1 3 2 9:11 (-2) 6 R R P V P
14. Real Valladolid +1 6 1 3 2 5:8 (-3) 6 R P R P R
15. Celta de Vigo +1 6 1 3 2 4:7 (-3) 6 R R P R V
16. SD Eibar +3 6 1 2 3 7:9 (-2) 5 V R P P R
17. Deportivo Alavés –4 6 1 2 3 2:7 (-5) 5 P P P R R
18. Espanyol 6 1 2 3 4:10 (-6) 5 R P V P R
19. Mallorca –2 6 1 1 4 4:10 (-6) 4 P P R P P
20. Leganés 6 0 2 4 3:9 (-6) 2 R R P P P

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace