Preview prvních zápasů osmifinále Evropské ligy

Javi Calleja (© marca.es)

Ani ve čtvrtek nebude nouze o zajímavý fotbalový program, odehrají se první zápasy osmifinále Evropské ligy, do nichž zasáhnou i tři španělské kluby.

Zenit Petrohrad - Villarreal, 18:55

Pro Villarreal bude v závěru sezóny boj o přežití v La Lize, přesto musí část pozornosti věnovat také Evropské lize, kde ho čeká dvojutkání proti Zenitu.

V úvodním duelu budou mít výhodu domácího hřiště Rusové, což není pro zástupce Španělska dobrá zpráva. Z jedenácti pokusů zde totiž uspěl jen Real Madrid v sezóně 2008/2009. Ze zbylých deseti mačů proti celkům z La Ligy vyhrál Zenit 6 a 4xkrát remizoval.

Očekává se, že Javi Calleja dá šanci některým méně vytíženým fotbalistům. Odpočívat podle všeho budou Iborra, Cazorla, Pedraza či Asenjo.

Sevilla - Slavia Praha, 18:55

Z pohledu českého fanouška se bezpochyby nejzajímavějších devadesát minut odehraje na stadionu Ramóna Sáncheze-Pizjuána, kam si Sevilla pozvala Slavii.

Papírově by mělo jít o jasnou záležitost, Sevilla se ale potácí v nejhorší krizi za poslední roky, což dává Pražanům naději na překvapení. Jedenáctka hostů bude vycházet z té, která nastupuje v lize a v níž je největší ofenzivní hrozbou Škoda.

Podobné to bude u Sevilly, pro níž je dnešní mač proti Slavii a víkendový proti Realu Sociedad velmi důležitý, neboť může rozhodnout, jestli bude Pablu Machínovi hrozit odvolání. Mudo Vázquez pyká za karty a Escudero pokračuje na marodce.

Valencia - Krasnodar, 21:00

Nejpozději vyběhnou na trávník fotbalisté Valencie, které čeká střetnutí proti Krasnodaru. V Evropě nepříliš známý celek nemá co ztratit, může jen získat.

Valencia je v nejlepší formě v dosavadním průběhu sezóny, a to zejména pokud jde o defenzivní práci. Vždyť za uplynulých sedm soutěžních zápasů inkasovala jediný gól.

Dnes nemůže trenér Marcelino počítat s trojicí Kondogbia, Roncaglia a Garay, od úvodní minuty by mohl nastoupit křídelník Guedes. Rodrigo s největší pravděpodobností začne na lavičce a bude připraven jako žolík, kdyby věci nešly podle plánu.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace