Sevilla se Slavií jen remizovala, Villarreal a Valencia zdolaly ruské soupeře

Villarreal poslal ruského soupeře do kolen (© marca.es)

Rozdílně vstoupily španělské celky do osmifinále Evropské ligy. Sevilla doma jen remizovala se Slavií, Villarreal naopak zvítězil na horké půdě Zenitu a Valencia si poradila s Krasnodarem.

Zenit Petrohrad - Villarreal 1-3 (35. Azmoun - 33. Iborra, 64. Gerard Moreno, 71. Morlanes)

Villarreal zapomněl na depresi z ligových výsledků a na půdě Zenitu zvítězil 3-1. Pokud posádka Žluté ponorky přenese takové výkony i do domácí soutěže, nemůže sestoupit.

Villarreal totiž v Rusku ukázal svou nejlepší verzi. Dobrá hra, držení míče, žádné chyby a přesná koncovka. Callejově výběru opravdu nebylo co vytknout. Snad jen rychle ztracené vedení, poté, co Iborra vstřelil úvodní gól. Azmoun totiž vyrovnal už po dvou minutách.

Hosté se s remízou nespokojili a ve druhém dějství šli za výhrou, což potvrdily branky Gerarda a Morlanese. Druhý jmenovaný mladík odehrál skvělý zápas a svým zásahem definitivně poslal Zenit do kolen. Výtečný Villarreal položil triumfem 3-1 základ postupu do čtvrtfinále.

Sestava Villarrealu: Andrés; Álvaro, Funes Mori, Víctor Ruiz; Llambrich, Iborra, Fornals (78. Cazorla), Morlanes (72. Cáseres), Jaume Costa; Chukwueze, a Gerard Moreno (85. Bacca). 

Sevilla - Slavia Praha 2-2 (1. Ben Yedder, 28. Munir - 25. Stoch, 39. Král)

Sevilla potvrdila, že má do ideální formy daleko, když i proti Slavii ukázala své slabiny. Český celek si vytvořil remízou 2-2 výhodnější pozici do odvety, kterou bude za týden hostit Eden.

První poločas byl hodně divoký. Hned v první minutě chybně rozehrál Souček a Ben Yedder poslal Sevillu do vedení. Tečovaná rána Stocha znamenala vyrovnání, Andalusané si však vzali vedení rychle zpět, po rohu se prosadil Munir. Slavia i tentokrát přišla s odpovědí, opět šťastnou. Nic netušícího Krále trefil míč do ramene a od něj se obloučkem odrazil mimo dosah Vaclíka.

Český brankář musel na konci půli střídat kvůli zranění. Jeho náhradník Soriano neměl příliš práce, naopak Sevilla se snažila strhnout vítězství na svoji stranu. Jenže Munir i Ben Yedder neproměnili, druhý jmenovaný následně rozradostnil stadion, avšak rozhodčí jeho branku chybně neuznali kvůli údajnému ofsajdu. Sevilla doma jen remizovala se Slavií 2-2.

Sestava Sevilly: Vaclík (45. Soriano); Mercado, Kjaer, Sergi Gómez; Jesús Navas, Rog, Banega (76. Promes), Wöber (46. Roque Mesa); Ben Yedder, Sarabia a Munir. 

Valencia - Krasnodar 2-1 (12. a 24. Rodrigo - 63. Claesson)

Na půli cesty zůstala Valencia, která předvedla dobrý první poločas, jenže ve druhém neudržela tempo a Krasnodar zdolala o jediný gól.

Hrdinou úvodní pětadvacetiminutovky se stal ve formě hrající útočník Rodrigo, jenž dvěma góly nasměroval Netopýry k triumfu. Dorazit soupeře mohl po půlhodině Gameiro, avšak v pozici, kdy bylo snažší dát gól, než neproměnit, nastřelil jen brankáře.

Domácí to mohlo o to více mrzet, že po příchodu z kabin se hledali, čehož využil Claesson ke snižujícímu gólu. Až odveta ukáže jeho skutečnou důležitost. Valencia porazila Krasnodar 2-1.

Sestava Valencie: Neto; Piccini, Gabriel Paulista, Diakhaby, Latorre; Carlos Soler, Coquelin, Parejo, Guedes (70. Cheryshev); Rodrigo (62. Santi Mina) a Gameiro (78. Sobrino). 

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace