Valencia a Villarreal postoupily do čtvrtfinále Evropské ligy, Seville se Eden proměnil v peklo a končí

Slavia senzačně vyřadila Sevillu (© marca.es)

Španělsko bude mít ve čtvrtfinále Evropské ligy dva zástupce - Valencii a Villarreal. Sevilla naopak senzačně vypadla s pražskou Slavií.

Krasnodar - Valencia 1-1 (85. Suleymanov - 93. Guedes); první zápas 1-2, postupuje Valencia

Valencia dokázala v poslední možnou chvíli napravit nepovedený výkon na hřišti Krasnodaru a díky brance Guedese z nastaveného času urvat postup.

Domácí začali tlakem, který však nedokázali přetavit v kýžený gól. Minuty ubíhaly a stav byl stále nebezpečných 0-0, což znamenalo, že jediná trefa může vše změnit.

Tak se stalo v 85. minutě, kdy se nádherně prosadil na zadní tyč Suleymanov. Krasnodar v tu chvíli postupoval. Valencia se vrhla z posledních sil do útoku, ve třetí minutě nastavení našel Gameiro Guedese, jenž poslal míč do sítě. Netopýři propukli v euforii a mohou se těšit na páteční los.

Sestava Valencie: Neto; Wass, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayá; Soler (88. Gameiro), Coquelin, Kondogbia, Cheryshev; Sobrino (57. Rodrigo) a Santi Mina (70. Guedes). 

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Villarreal - Zenit Petrohrad 2-1 (29. Gerard Moreno, 47. Bacca - 91. Ivanović); první zápas 3-1, postupuje Villarreal

Villarrealu se čtvrteční zápasy zalíbily a bude v nich pokračovat. Zenit totiž zdolala Žlutá ponorka i podruhé a slaví zasloužený a poměrně jednoznačný postup.

Současný Villarreal je lepší než ten z první poloviny sezóny, o tom není pochyb. Začalo se mu dařit v lize a pohoda se přenesla i do Evropy. To potvrdil Gerard Moreno po půlhodině a jakékoliv spekulace o zdramatizování zápletky odmítl hned po změně stran Bacca.

Domácí měli střetnutí pevně v rukách a jen sledovali, jak čas utíká. Zenit se dočkal alespoň čestného úspěchu v nastaveném čase zásluhou Ivanoviće. Postup však patří Villarrealu.

Sestava Villarrealu: Andrés; Manolo Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Funes Mori (77. Llambrich), Iborra (71. Cazorla), Fornals, Cáseres (46. Morlanes); Gerard Moreno a Bacca.  

Slavia Praha - Sevilla 4-3 po prodloužení (15. Ngadeu, 46. Souček (pen.), 102. Van Buren, 119. Traoré - 44. Ben Yedder (pen.), 54. Munir, 98. Fran Vázquez); první zápas 2-2, postupuje Slavia Praha

Oblíbená Evropská liga tentokrát ukázala Seville svou hořkou tvář. Andalusané v Edenu dvakrát smazali vedení domácích a v prodloužení se jim podařilo vsítit gól na 3-2, avšak srdnatě bojující Slavia stav otočila a senzačně postupuje.

Sevilla i tentokrát ukázala své slabiny, zejména v obraně. Ta už v 15. minutě neuhlídala po rohu Ngadeua. Faul Koláře na Promese na konci půle znamanenal pokutový kop a vyrovnání Ben Yeddera.

Hned po příchodu z kabin se kopala penalta i na druhé straně, Souček nedal Vaclíkovi šanci. Sevilla rychle srovnala krok překrásným volejem Munira. Po zbytek utkání byla aktivnější, jenže Kolář musel předvést jediný těžký zákrok proti Ben Yedderovi.

Když střídající Vázquez v prodloužení poprvé překlopil misky vah na stranu hostů, málokdo by si vsadil na Pražany. Ve 102. minutě ovšem zakončil kombinaci Van Buren a druhá část prodloužení patřila Slavii. V předposlední minutě se po sérii odrazů dostal míč až za brankovou čáru. Traorého šťastný gól se ukázal být postupovým, zlaté časy Sevilly v Evropské lize skončily krutým způsobem.

Sestava Sevilly: Vaclík; Carriço, Kjaer, Sergi Gómez; Jesús Navas, Sarabia (80. André Silva), Roque Mesa (74. Gonalons), Banega, Promes; Ben Yedder (104. Rog) a Munir (90. Fran Vázquez). 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace