Real Madrid oznámil příjmy 750,9 milionu eur a chystá se na rekonstrukci stadionu Bernabéu

Florentino Pérez (© as.com)

Real Madrid potvrdil dobrou ekonomickou kondici ohlášením rekordních příjmů a plánuje začít s rekonstrukcí stadionu Santiago Bernabéu už v letošním roce.

Real Madrid měl za poslední rok příjmy 750,9 milionu eur, což je nejvyšší cifra, jakou pamatuje. Oproti předchozímu období jde o nárůst o 11 procent a 76 milionů eur. V částce nejsou zahrnuty sumy za hráčské transfery. Čistý zisk pak činí 31,2 milionu eur.

Prezident Bílého baletu Florentino Pérez chce finančně i sportovně úspěšného období využít a začít již letos s úpravou Bernabéu. Ta měla začít již před několika roky, ale zbrzdila ji řada byrokratických problémů. Nyní zbývá vyřešit jen otázku, z čeho se zaplatí.

Jednání s International Petroleum Investment Company (IPIC) o sponzorství stadionu formou jeho přejmenování výměnou za 400 milionů eur neskončila úspěchem. Právě 400 milionů eur byl původní odhad na modernizaci stánku Realu Madrid, smlouva s IPIC by tak bývala všechny práce zaplatila. Pérez se chystá předložit návrh na financování půjčkou 575 milionů eur, která by klub zadlužila na 35 let. Pokud bude 2 200 zástupců socios (členů) alespoň ze dvou třetin pro, dostane projekt zelenou.

Přestože jde o navýšenou cenu oproti původnímu odhadu, nebude rekonstrukce obsahovat navýšení kapacity. Bernabéu dostane nový metalický vzhled, do kterého bude kompletně zabalen, obří 360stupňovou obrazovku i vylepšené okolí. "Bude to nejlepší stadion 21. století," tvrdil opakovaně Pérez.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace