Real Madrid porazil Manchester United a obhájil Super Cup

Isco vstřelil rozhodující branku (© marca.es)

Fotbalisté Realu Madrid obhájili vítězství v UEFA Super Cupu, když zdolali díky brankám Casemira a Isca Manchester United 2-1.

Zinedine Zidane se rozhodl pro základní jedenáctku bez Cristiana Ronalda, Real Madrid ovšem i bez své největší hvězdy předvedl podstatně lepší výkon než v přípravných zápasech a od prvních minut měl navrch. Možná nejlepším mužem na hřišti byl Casemiro, jenž nejprve mířil do břevna, aby se o chvíli později gólově prosadil. Carvajal jej našel pasem za obranu a Casemiro ve skluzu poslal míč do sítě. Kaňkou na úvodní brance byla Brazilcovo těsné postavení mimo hru.

Krátce po změně stran si Isco narazil s Balem a sám před De Geou nezaváhal - 2-0. Třetí branku mohl přidat Gareth Bale, jenže jeho ostrou ránu zastavilo břevno. A tak udeřilo na opačné straně, Navas jen vyrazil střelu Matiće a Lukaku měl z dorážky snadnou práci. Velkou šanci na vyrovnání následně spálil Rashford, jehož vychytal Navas.

Tečku za utkáním udělala parádní kličkovaná Lucase Vázqueze zakončená přihrávkou na Asensia, jehož pokus ale De Gea skvěle zlikvidoval.

Real Madrid po Lize mistrů obhájil také Super Cup a vstoupil do sezóny tím nejlepším možným způsobem - ziskem trofeje. Už brzy čeká na Bílý balet další těžká zkouška, 13. a 16. srpna dvojzápas Supercopy proti Barceloně.

Real Madrid - Manchester United 2-1 (24. Casemiro, 52. Isco - 62. Lukaku)

Sestavy:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos; Isco (74. Lucas Vázquez), Bale (74. Marco Asensio) a Benzema (83. Cristiano Ronaldo).

Manchester United: De Gea; Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian; Matić, Ander Herrera (56. Fellaini), Lingard (46. Rashford), Pogba, Mkhitaryan a Lukaku.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace