Sedm zajímavostí o Luisi Suárezovi

Luis Suárez s manželkou (© as.com)

Luis Suárez vydělává miliony eur, útočník Barcelony však měl mládí hluboko do kapsy. Jak získával peníze, aby mohl pozvat na večeři svoji životní lásku?

Nejen na to odpoví sedm zajímavostí o uruguayském reprezentantovi.

1) Celoživotní láska

Rodina je pro Luise Suáreze základ všeho. Má dvě děti a je ženatý se Sofií Balbi, svou životní láskou. Pár se poznal vě věku náctiletých v Montevideu, když Luis Suárez, jenž pocházel z chudých poměrů, pracoval pro město jako uklízeč. Na večeře se Sofií si "přivydělával" sbíráním drobných mincí ze země. "V 15 letech jsem potkal dívku, která mi pomohla srovnat si věci v hlavě a uvědomit si, jak důležitý pro mě je fotbal," uvedl Luis Suárez. "Nebyl jsem na správné cestě, stýkal jsem se s lidmi, kteří na mě měli špatný vliv, hodně jsem flámoval a studiu a fotbalu nedával vše. Sofia to změnila, dodala mi sebedůvěru."

2) Fotbaloví bratři

Luis Suárez má šest bratrů a všichni mají v oblibě fotbal. Paolo a Maximiliano se jím rovněž živí, ale není pochyb o tom, že Luis je z rodiny nejúspěšnější.

3) Účast v televizní soutěži

V sedmi letech se Luis Suárez zúčastnil televizní soutěže. Už tehdy ukázal svoji rychlost a šikovnost.

4) Tetování

Nemá jich tolik jako jiní fotbalisté, přesto si některé důležité životní události nechal na těle zvěčnit. Na zádech má část textu písně Jasona Mraze, která hrála při jeho novomanželském tanci na svatbě, na noze text "Uruguay Campeones de América", který odkazuje na triumf země na turnaji Copa América v roce 2011. Zápěstí mu pak zdobí jména dětí Delfiny a Benjamína.

5) Nepříjemná první zkušenost s Barcelonou

Když mu bylo 16, přiletěl navštívit Sofii do Barcelony (kde tehdy s rodinou žila). Na celnici na letišti byl však na několik hodin zadržen a situaci vyřešili až rodiče jeho budoucí ženy.

6) Mladý pracant

Jako řada jiných hráčů z Jižní Ameriky, také Luis Suárez měl hluboko do kapsy. Otec brzy odešel od rodiny a matka i přes velkou snahu nedokázala všechny děti uživit. Luis Suárez tak začal pracovat už v jedenácti letech, mimo jiné jako hlídač aut.

7) Bydliště v místě legendárního Obdulia Valery

El Pistolero se narodil v Saltu, ale v sedmi letech se jeho rodina přemístila do Montevidea, kde žila ve skromném domě v ulici Pasaje de la Vía. Ve stejné ulici (a podle některých i ve stejném domě) před ním bydlela uruguayská legenda Obdulio Valera, kapitán týmu slavného Maracanaza - vítězství Uruguaye ve finále mistrovství světa 1950 nad Brazílií v jejím svatostánku Maracanã.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace