Sedm zajímavostí o Marcu Asensiovi

Marco Asensio (© as.com)

Další díl našeho seriálu o sedmi zajímavostech fotbalistů je věnován Marcu Asensiovi.

Kde mohla opora Realu Madrid hrát a komu věnuje vstřelené góly? Nejen na to najdeme odpověď.

1) Zčásti Nizozemec

Marco Asensio má i nizozemské občanství, neboť jeho matka, která zemřela v roce 2011, se v zemi narodila. Nizozemský národní tým měl o Asensia zájem, samotný fotbalista dal ale přednost reprezentaci Španělska.

2) Góly pro matku

V patnácti letech se Marcu Asensiovi změnil život, a to když jeho matka María Gertruida Margaretha Willemsem prohrála boj s rakovinou. Od té chvíle jí věnuje každý vstřelený gól.

3) Milovník tenisu a golfu

Marco Asensio není jen fotbalovým fanatikem, ale zbožňuje také tenis a golf. Společně s Piquém a Lucasem Vázquezem navštívil tenisový turnaj Mutua Madrid Open a je fanouškem Rafaela Nadala.

4) Marco po Van Bastenovi

Hráčova matka mu vybrala jméno Marco po slavném nizozemském reprezentantovi Marcu van Bastenovi.

5) V Realu Madrid i díky Nadalovi

Slavný tenista Rafael Nadal (příznivec Realu Madrid) pomohl přestupu Marca Asensia z Mallorcy do Realu Madrid, což potvrdil i Florentino Pérez. Nadalův strýc Miguel Ángel v dané době působil jako sportovní ředitel Mallorcy.

6) Mohl hrát za Barcelonu

Krátce předtím, než se upsal Realu Madrid, jednal s vedením Barcelony. K dohodě bylo v roce 2014 blízko, přesto z přestupu nakonec sešlo a Asensio dal přednost Realu Madrid.

7) Otec ho chtěl vidět v Athleticu

Asensiův otec Gilberto byl rovněž profesionálním fotbalistou, působil v Barakaldu. Synovu budoucnost si představoval v dresu Athleticu, jehož je velkým fanouškem. "Je to škoda, snil jsem o tom, že bude hrát za Athletic, protože má jedinečnou filozofii. Když přestoupil do Realu Madrid, zvažovala se možnost, že by v Athleticu hostoval," prohlásil Gilberto.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace