Sedm zajímavostí o Thibautu Courtoisovi

Thibaut Courtois (© as.com)

Thibaut Courtois je už ve fotbalovém světě zavedené jméno, ale znáte všechny zajímavosti, které belgického brankáře Realu Madrid obklopují?

Deník AS vybral sedm z nich.

1. Thibauting

Courtoisova skvělá sezóna 2012/2013 v dresu Atlética dala vzniknout fenoménu Thibauting. Fanoušci zaplavili sociální sítě fotografiemi v pozici zákroku úspěšného brankáře na všech možných i nemožných místech.

2. Sportovní rodina

Rodina Thibauta Courtoise byla a je plná sportovních úspěchů z profesionální úrovně. Courtoisovi rodiče Gitte a Thierry se seznámili ve volejbalovém klubu Genk-Opglabbeek VC, stejná sport provozuje také brankářova sestra Valérie, jež je reprezentantkou země.

3. Začátky v poli

Když bylo Courtoisovi 8 let, dal mu Genk příležitost formovat se v jeho akademii. Courtois začínal na pozici levého obránce, o pět let později přišel tým kvůli zranění a trestu o všechny brankáře, proto si stoupl mezi tři tyče Courtois. A už na pozici gólmana zůstal.

4. Cyklistický sen

Přestože se Courtois propracoval mezi nejlepší brankáře světa, původně měl ambice triumfovat v jiném odvětví - cyklistice. V jednom z nejpopulárnějších sportů v Belgii se toužil stát profesionálem.

5. Van der Sar jako vzor

V té době dominovali jiní brankáři - Buffon, Casillas či Kahn - Courtois si ovšem našel vzor v Edwinu van der Sarovi. Nizozemec ho zaujal fyzickou připraveností o technikou.

6. Konec neúspěšné šňůry

Courtois začínal v Genku v době, kdy se klubu příliš nedařilo. V roce 2010, když debutoval v pouhých 16 letech, mu však pomohl prolomit osmileté čekání na ligový titul.

7. Antimadridská minulost

Přestože nyní působí v Realu Madrid, ne vždy byl bílé části hlavního města Španělska nakloněn. Po vítězství Atlética v Copě 2013 věnoval konkurentovi při oslavách nelichotivý popěvek.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace