Sedm zajímavostí o Marianu Díazovi

Mariano Díaz (© as.com)

Marianem Díazem začínáme novou sérii článků, které se zaměří na málo známé zajímavosti, které jsou spojené s hráči La Ligy.

Pokaždé vám jich přineseme sedm. První díl patří útočníkovi Realu Madrid Marianu Díazovi.

1) Dědeček fotbalista, otec kulturista

Mariano Díaz je třetím Marianem Díazem v rodině. Stejně se jmenoval jeho dědeček, který byl fotbalistou v nižších katalánských soutěžích, a otec, jenž se věnoval kulturistice. V Premià del Mar, kde se Mariano narodil, vede posilovnu.

2) Pro Espanyol byl příliš malý

Mariano působil v mládeži Espanyolu, s týmem se účastnil turnajů, které organizovala televizní stanice Canal+, po dvou letech se však vrátil do celku Premià. "Espanyol ho nechtěl, protože byl příliš malý," prozradil zdroj z hráčova okolí.

3) Na den reprezentantem Dominikánské republiky

Sní o reprezentaci Španělska, proto se vzdal možnosti hájit dres Dominikánské republiky, odkud pochází jeho matka. Jeden start za ostrovní stát si přesto připsal, a to v roce 2013 (kdy hrál za Real Madrid C) v přátelském střetnutí proti Haiti. Nejde o překážku, pokud by jej La Roja povolala.

4) "Zachránce" Zizou

V sezóně 2014/2015 měl Mariano neustálé svalové potíže, které ohrožovaly jeho budoucnost v akademii La Fábrica. Zinédine Zidane mu doporučil návštěvu specialisty ve Švýcarsku a od té doby Marianovy zdravotní problémy ustoupily.

5) Obdivovatel McGregora a Maravilly

Mariano má rád bojové sporty. Veřejně se vyznal k obdivu kontroverzního zápasníka Conora McGregora, podporuje také nadějného boxera s dominkánskými kořeny Maravillu Alonsa.

6) Rychlý, velmi rychlý

Mariano není rychlý jen na trávníku, ale také na okruhu. Když Audi zorganizovala pro hráče Realu Madrid závod v motokárách, skončil třetí. Rychlejší byli jen Nacho a Sergio Ramos.

7) Bestie

Během působení v Lyonu jej fanoušci začínal nazývat La Bête (Bestie). Základem přezdívky byl Marianův herní styl, který je založený na důrazu, agresivitě a fyzické síle.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace