Sedm zajímavostí o Philippu Coutinhovi

Coutinho s Neymarem (© as.com)

Jaké zajímavosti jsou spojeny se záložníkem Barcelony Philippem Coutinhem?

Deník AS jich vybral sedm, některé jsou spojené s hráčovou kariérou, jiné s osobním životem brazilského reprezentanta.

1) Začínal s futsalem

Coutinhovy fotbalové začátky najdeme stejně jako v případě jeho krajanů Ronaldinha či Ronalda u futsalu, a to v celku Vasco da Gama. Už v té době předváděl některé šikovné kousky, kterými se proslavil i ve velkém fotbale. "Začal jsem ve Vascu s futsalem, když mi bylo šest. Byl to náš život. Moji rodiče žili fotbalem. Jezdili se mnou na každý zápas, otec mi byl velkou oporou," říká Coutinho.

2) Vyrůstal s Neymarem

Coutinha vždy pojilo velké přátelství s Neymarem. Znají se od doby, kdy spolu působili v mládežnických výběrech Brazílie. Na klubové úrovni se spolu ale v jednom celku nesetkali. Zatím.

3) Celoživotní láska

Coutinha a jeho ženu Ainu pojí celoživotní láska. Poznali se v době, kdy jim shodně bylo 14 let, a už se nerozdělili. Poprvé se setkali na fotbalovém odpoledni v Ríu de Janeiru, a když spolu začali chodit, Aina netušila, že Coutinho je jedním z největších brazilských talentů.

4) V dětství velký introvert

Coutinho je spíše introvertní typ, jak vypráví, v dětství to platilo dvojnásob: "Když mi bylo sedm, měl jsem dělat testy v klubu. Místo toho jsem zůstal na tribuně a brečel. Trenér a fyzioterapeut mě museli dlouho přemlouvat, krok za krokem, než jsem se k tréninku připojil. Pak už jsem v klubu zůstal."

5) Nepije alkohol

Zatímco mnozí mají sopjenou zábavu s popíjením alkoholu, Coutinho dává přednost setkání s rodinou či kamarády než velkým oslavám. Luis Suárez věnoval Coutinhovi na Vánoce láhev vodky jako vtip, protože ví, že Brazilec alkohol nepije.

6) Tvář firmy Hugo Boss

Společně s Harry Kanem, Álvarem Moratou a Julianem Draxlerem natočil reklamu pro firmu Hugo Boss, v níž hráči hrají fotbal v elegantních oblecích.

7) Podpořil Chapecoense

Coutinho se nemohl zúčastnit benefičního utkání mezi Brazílií a Kolumbií, jehož výtěžek byl věnován Chapecoense. Brazilský klub, který postihla letecká katastrofa, při níž zahynulo 71 ze 77 pasažérů, však podpořil finančním darem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace