Shrnutí 32. kola Primera División

Betis slaví tři body (© marca.es)

Betis dobyl stadion Girony, k čemuž mu stačil jediný gól. Sevilla remizovala s Villarrealem. Barcelona zdolala Valencii. Las Palmas nestačily na Real Sociedad, Celta Vigo padla na půdě Leganésu, Athletic doma s Deportivem.

Eibar nenašel recept na Alavés, Atlético nemělo problém s Levante, Getafe přehrálo Espanyol.

V posledním střetnutí kola vyhrál Real Madrid v Málaze.

 
13.04.18 21:00 Girona 0:1 Real Betis
Branky: 36. L. Morón García

Betis potvrdil lepší formu než Girona a pátým vítězstvím v řadě odstřelil jednoho z přímých rivalů o Evropu. Na Montilivi padl jediný gól, jeho autorem byl Loren Morón.

Strůjcem branky však byl Joaquín, jenž ve svých 36 letech stále má co nabídnout. Jeho fyzická připravenost je lepší než u mnoho hráčů mladších o deset a více let. Geniální akce, při níž vyvezl míč z vlastní poloviny a ideálním pasem pobídl Lorena, jenž elegantně poslal balón za záda Bona, bude ozdobou celého kola.

Girona se nevzdala a jako vždy bojovala. Hned třikrát dostala balón do sítě Daniho, jenže pokaždé jí pokazil radost asistent rozhodčího, jenž viděl offside. Podle všeho šlo ve všech případech o správné rozhodnutí. Proto Betis bere tři body, které ho opět o něco přiblížily návratu do kontinentálních soutěží.

14.04.18 13:00 Sevilla 2:2 Villarreal
Branky: 78. M. Agudo Durán , 82. S. N'Zonzi  – 36. D. Raba Antolí , 68. C. Bacca Ahumada

Sevilla se rozešla s Villarrealem smírně po výsledku 2-2, který se zrodil v divokém utkání, kterému nechyběly góly, vyloučení ani polemika. Oba celky se udrží na pohárových příčkách, zároveň však daly soupeřům šanci, aby se přiblížili.

Villarreal začal lépe, ale Cheryshev v nájezdu ztroskotal na Soriovi. Lépe si vedl Raba, jenž poslal hosty do vedení. Sevilla se poté dožadovala zřejmě oprávněně pokutového kopu, místo toho ale Banega obdržel žlutou kartu za filmování. Když v polovině druhého poločasu zvýšil Bacca na 2-0 pro Villarreal, vypadalo to s domácími bledě. Zvláště s přihlédnutím k faktu, že již hráli oslabení o Ben Yeddera, jenž obdržel jednu žlutou kartu za protesty a o dvě vteřiny druhou za ironické zatleskání rozhodčímu.

O chvíli později byl za hru rukou po druhé žluté kartě vyloučen i Jaume Costa, Nolito pokutový kop neproměnil, radost si však užil o dvě minut později, když vstřelil kontaktní gól. Pizjuán explodoval nadšením vzápětí, kdy N'Zonziho nádherná rána z dálky zapadla přesně k tyči. Vyrovnáno. V neurovnaném závěru se Sevilla snažila dokončit obrat, chyběla jí ale přesnost.

14.04.18 16:15 FC Barcelona 2:1 Valencia
Branky: 15. L. Suárez Díaz , 51. S. Umtiti  – 86. D. Parejo Muñoz (z pen.)

Barcelona se oklepala z vyřazení z Ligy mistrů a na domácím stadionu porazila Valencii 2-1. Výsledek vrátí Kataláncům sebevědomí a zároveň je zapíše do historie La Ligy. Šlo totiž o 39. zápas v řadě bez prohry, čímž Barcelona překonala dosavadní nejlepší zápis Realu Sociedad.

Strůjcem vítězství Blaugranas byl Brazilec Coutinho. Mnohá média spekulovala, jak by dopadla Barcelona v Římě, kdyby za ní mohl v Lize mistrů Coutinho hrát... Dnes možná dal odpověď. Již v první půli těžil z jeho pasu Luis Suárez, aby krátce po pauze zvýšil Umtiti, opět po pobídce Coutinha.

Valencia odehrála dobrých 90 minut, do hry se ale vrátila příliš pozdě. V samotném závěru snížil s velkým štěstí z penalty za faul Dembélého na Gayu Dani Parejo. Na více už hostům nezbyl čas. Barcelona dosáhla rekordního vítězství a může začít ladit formu na finále Copy proti Seville.

14.04.18 18:30 Las Palmas 0:1 Real Sociedad
Branky: 21. M. Oyarzabal Ugarte

Jestliže Las Palmas ještě živily naději na záchranu v Primera División, tak po dnešní prohře s Realem Sociedad o velkou část přišly. Ostrované předvedli další slabý výkon, který na živou vodou pokropenou Errealu nemohl stačit.

Příchod Imanola na lavičku Basků mužstvo hodně povzbudil. Další tři body i čisté konto budiž důkazem. Jedinou trefu utkání zaznamenal v půli prvního poločasu Oyarzabal, kterého nádherným pasem vysunul Illarramendi, Oyarzabal předvedl skvělé zpracování i přesné zakončení.

Zejména v úvodní půli měli hosté řadu dalších šancí, aby skóre navýšili, jenže neuspěli. Ve druhé je mohl potrestat Calleri, v gólovce ale zklamal. Nespokojení fanoušci Las Palmas museli překonat další zklamání, v příští sezóně budou takřka jistě chodit na zápasy druhé ligy.

14.04.18 18:30 Leganés 1:0 Celta de Vigo
Branky: 63. M. Guerrero Martín

Leganés se po měsíci znovu dočkal vítězství, a to zcela zaslouženého nad Celtou Vigo. Okurkám k němu na stadionu Butarque postačil jediný gól Guerrera.

Celta Vigo sice držela míč na kopačkách, jenže domácí dokázali její přednosti eliminovat. Iaga Aspase odstřihli od zbytku týmu, který tak nevěděl, co má vlastně hrát. Velká změna oproti minulému týdnu, kdy Celestes přejeli Sevillu vysoko 4-0.

Leganés dobře bránil a vepředu byl nebezpečný. Několik dobrých šancí nevyužil, ale po hodině hry se přece jen dočkal odměny za vytrvalost. El Zharův přízemní centr uklidil do sítě Guerrero, což se ukázal jako nejdůležitější moment utkání, neboť na další branku se čekalo marně.

14.04.18 20:45 Athletic Club 2:3 Deportivo La Coruña
Branky: 48. R. García Escudero , 72. Susaeta  – 6. A. López Álvarez , 14. A. López Álvarez , 53. B. Valle Balonga

Zatímco Athletic v zápase proti Deportivu přišel o velkou část možnosti zapojit se na poslední chvíli do boje o Evropu, Galicijci výrazně oživili své šance na přežití v Primera División.

Deportivo mělo skvělý vstup do utkání a rychle získalo zásluhou dvou gólech Adriána hlavou po takřka identických situacích náskok. Athletic se vrátil do hry hned po změně stran, kdy se po rohu trefil Raúl García. Odpověď hostů byla blesková. Borja Valle byl u míče dříve než obránce a vrátil Deporu výhodu dvou gólů.

Snížení Susaetou znamenalo od domácích jen úpravu skóre, na více už totiž nedosáhli. Deportivo vyhrálo druhý zápas v řadě a dostává Levante pod tlak. Pokud Seedorfova parta udrží nastolený trend, může být záchrana mnohem blíže, než by před týdnem kdokoliv řekl...

15.04.18 12:00 SD Eibar 0:1 Deportivo Alavés
Branky: 5. J. Guidetti

Brzký gól Johna Guidettiho stačil Alavésu k vydřenému vítězství na Ipurue. Hosté ve druhém poločase hodně trpěli, ale nakonec tři body z půdy Eibaru v baskickém derby urvali.

Jestliže někteří fanoušci přišli na stadion se zpožděním, unikla jim nejdůležitější akce utkání. A to když v páté minutě našel Sobrino Guidettiho a švédský forvard vstřelil první a zároveň poslední gól prvního nedělního střetnutí 32. kola La Ligy.

Eibar byl výrazně aktivnějším týmem, jenže když už se konečně dostal přes pevnou obranu Alavésu do zakončení, nemířil přesně. Hosté tak potvrdili své setrvání v Primera División, Eibar možná definitivně přišel o možnost usilovat o vstupenku do Evropské ligy.

15.04.18 16:15 Atlético Madrid 3:0 Levante
Branky: 33. Á. Correa , 48. A. Griezmann , 77. Fernando Torres

Atlético Madrid splnilo na stadionu Wanda Metropolitano roli favorita a porazila sestupem ohrožené Levante pohodlně 3-0. Svěřenci Chola Simeoneho získali jistotu postupu do příštího ročníku Ligy mistrů, Levante naopak přišlo o tři body náskoku na Deportivu, které porazilo Athletic. V dolních patrech tabulky se možná bude konat velké drama.

Atlético naproti tomu pokračuje na druhém místě, daleko od vedoucí Barcelony, ale s náskokem na třetí Valencii. Po půlhodině hry ho poslal do vedení Correa, jenž se uvolnil přes obránce a zamířil přesně. Krátce po úvodu druhé půle se Griezmann v nelehké pozici parádně opřel do centru Vrsaljka - 2-0. 

Střídající Fernando Torres pečetil na konečných 3-0. Možná to byl poslední gól zkušeného útočníka za Atlético, které po sezóně opustí, možná ne. Diváci si ho každopádně náramně užili a Torres ukázal, že stále může být platným hráčem.

15.04.18 18:30 Getafe 1:0 Espanyol
Branky: 53. D. Suárez Suárez

Getafe a Espanyol už sezónu jen dohrávají s cílem zakončit ji v tabulce na co nejvyšším místě. Zatímco pro Madriďany je to zdá se dostatečná motivace, Espanyol předvedl na Coliseu další tristní výkon a zaslouženě si připsal další prohru.

Domácí přitom nemuseli ukázat to nejlepší, co umí. K triumfu jim stačila jediná, zato exkluzivní trefa Damiána. Ten napřáhl z dálky po rozehrané standardce a jeho skvostná rána zapadla přesně do horního rohu branky Paua Lópeze.

Espanyol nezaznamenal během celých 90 minut žádnou střelu mezi tři tyče a známky života začal projevovat až ve finální fázi utkání. Jenže to už bylo pozdě a navíc šlo o hodně nesmělé ofenzivní pokusy, které Getafe bez větších potíží ubránilo.

15.04.18 20:45 Málaga 1:2 Real Madrid
Branky: 90. D. Rolan  – 29. F. Alarcón Suárez , 63. C. Casimiro

Real Madrid se vrátil na stadion La Rosaleda, kde Zidane dosáhl na svůj první ligový titul v roli trenéra Bílého baletu, aby zde opět zvítězil, tentokrát 2-1.

Hrdinou večera se stal Isco, na jehož kouzla fanoušci Málagy dosud nezapomněli. Jak by se jim hodila v letošní sezóně, kterou klub zakončí sestupem... Po půlhodině se záložník ve službách Realu Madrid opřel do přímého kopu a Roberto nedokázal na balón dosáhnout.

Také druhá branka hostů byla povedená, tentokrát šlo o parádní kombinaci několika hráčů, na jejímž konci se ocitl Casemiro. Málaga se v nastaveném čase dočkala alespoň čestného zásahu, Vallejovo zaváhání potrestal ve formě hrající Rolan. Tři body i tak zamířily do Madridu.

 

Tabulka po 32. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 32 25 7 0 81:17 (+64) 82 V V R V V
2. Atlético Madrid 32 21 8 3 54:15 (+39) 71 V R V P V
3. Real Madrid 32 20 7 5 79:35 (+44) 67 V R V V V
4. Valencia 32 20 5 7 60:33 (+27) 65 P V V V V
5. Real Betis 32 16 4 12 53:53 (0) 52 V V V V V
6. Villarreal 32 14 6 12 43:39 (+4) 48 R P P V V
7. Sevilla 32 14 5 13 41:52 (-11) 47 R P R P P
8. Girona 32 12 8 12 44:49 (-5) 44 P P R P V
9. Celta de Vigo 32 12 7 13 50:44 (+6) 43 P V R R P
10. Getafe 32 11 9 12 36:30 (+6) 42 V P P V P
11. Real Sociedad 32 11 7 14 57:52 (+5) 40 V V R P P
12. Eibar 32 11 7 14 36:46 (-10) 40 P P R P P
13. Athletic Club 32 9 12 11 35:38 (-3) 39 P V R P V
14. Leganés 32 11 6 15 27:39 (-12) 39 V P P V P
15. Deportivo Alavés 32 12 2 18 29:45 (-16) 38 V V R P P
16. Espanyol 32 8 12 12 26:39 (-13) 36 P P R P V
17. Levante 32 6 13 13 28:48 (-20) 31 P V R V V
18. Deportivo La Coruña 32 6 8 18 32:65 (-33) 26 V V P R P
19. Las Palmas 32 5 6 21 22:64 (-42) 21 P P P R P
20. Málaga 32 4 5 23 20:50 (-30) 17 P P V R P

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace