Soud po téměř devíti letech osvobodil všechny hráče, kteří byli podezřelí ze zmanipulování zápasu Levante - Zaragoza

Záběr z utkání (© marca.es)

Soud dnes po téměř devíti letech ukončil kauzu údajně zmanipulovaného utkání mezi Levante a Zaragozou z roku 2011.

Zaragoza zvítězila 2-1 a vyhnula se díky tomu sestupu do druhé ligy. Podle informací obžaloby poskytla Levante výměnou za vypuštění utkání částku 965 tisíc eur. Jedním z důkazů měly být podle výpisů z účtů nezvykle levné dovolené fotbalistů Levante ve zmíněném roce. Například trojice Munúa, Caicedo a Jefferson Montero za chvíle odpočinku utratila 300, 3 290 a 7 000 eur, zatímco o rok dříve se všichni dostali přes 200 tisíc eur... Další, mezi nimiž byl Rubén Suárez, si pak dovolenou užívali zcela zdarma. Největší rozdíl byl u Juanfrana, a to 6 000 eur versus 649 000 eur. Podle obžaloby si všichni volné chvíle financovali z "neoficiálních" peněz, které získali na černo. 

Soud ale všech 36 podezřelých fotbalistů pro neprůkaznost důkazů osvobodil. Trestu neunikla jen dvojice představitelů Zaragozy - tehdejší prezident klubu Agapito Iglesias a ředitel Javier Porquera. Oba byli odsouzeni na rok a tři měsíce za finanční podvody. Mezi nimi mělo být fiktivní vyplácení prémií hráčům za záchranu, které však museli vrátit, aby Zaragoza mohla peníze využít k vyrovnání účetnictví.

Zatímco po právní stránce jsou fotbalisté očištěni, mezi fanoušky stále převažuje přesvědčení, že utkání skutečně bylo zmanipulováno. Informace o tom, že se Levante nechá porazit, totiž kolovaly po celém Španělsku už před výkopem, a i samotný průběh střetnutí vyvolával řadu pochyb. 

Žalující strana podle deníku Marca nevyužije možnost odvolání a bude verdikt soudu respektovat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace