Soud se opět bude zabývat údajně zmanipulovaným zápasem Levante - Zaragoza

Záběr z utkání, které mělo být zmanipulované (© marca.es)

Utkání Levante - Zaragoza z roku 2011, jehož účastníci jsou podezřelí z korupce, se vrací před soud.

Zápas se závěru sezóny 2010/2011 skončil výhrou Zaragozy, která se díky tomu na poslední chvíli zachránila v Primera División. Podle vyšetřovatelů se tak stalo na základě úplatku ze strany aragonského celku ve výši 965 tisíc eur, které si mezi sebou měli rozdělit hráči Levante.

Případ, v němž bylo celkem obviněno 41 osob, mimo jiné současný kapitán Atlética Gabi, trenér Javier Aguirre či bývalý český reprezentant Jiří Jarošík, byl během loňského srpna odložen, státní zástupce však uspěl s odvoláním a zúčastněné tak čeká druhé kolo výslechů.

Mezi klíčové důkazy korupce patří výpisy z bankovních účtů tehdejších fotbalistů Levante. Ty ukazují, že hráči v období od května do října 2010 utráceli mnohonásobně více peněz, než tomu bylo ve stejném období roku 2011. Podle obžaloby jde o potvrzení, že v roce 2011 nakládali s penězi, které získali načerno.

Podívejte se na srovnání výdajů hráčů Levante v období květen až říjen v letech 2010 a 2011:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace