Anglické kluby odstoupily ze Superligy, Atlético či Inter Milán je následují. Soutěž rozpad odmítá a chce pokračovat

Superliga (© marca.es)

Jen dva dny poté, co bylo ohlášeno vytvoření Superligy, utrpěla soutěž tvrdou ránu v podobě odstoupení šestice klubů z Premier League.

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham a Arsenal pod kriitkou veřejnosti i odborníků a pod hrozbou sankcí ze strany UEFA oznámily, že v projektu pokračovat nebudou.

Podobný krok údajně zvažují i zástupci italské Serie A - Inter, Juventus a AC Milán - a podle některých zdrojů i Barcelona a Atlético, vedle Realu Madrid další španělské kluby, které byly u zrodu Superligy. Dnes odpoledne potvrdilo i Atlético Madrid a Inter Milán, že ze Superligy vycouvají.

Superliga měla podle jejího prezidenta Florentina Péreze "zachránit fotbal, který by do roku 2024 zemřel". Soutěž pro elitní dvacítku celků kontinentu se však nesetkala s pochopením, naopak se okamžitě stala terčem tvrdého odporu ze všech stran.

Poslední události ukazují, že ke spuštění Superligy možná vůbec nedojde, byť soutěž takový scénář v oficiálním prohlášení odmítla: "Jsme přesvědčeni, že evropský fotbal potřebuje změnu, protože v současném systému nefunguje. Náš návrh chce fotbal posunout a vytvořit zvýšenou hodnotu pro celou pyramidu. Přestože anglické kluby musely pod tlakem odstoupit, jsme přesvědčeni, že náš projekt je správný."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace