Superliga je odložená, ne zrušená, tvrdí Florentino Pérez. Podle Laporty je potřebná, podle Tebase nedostatečně atraktivní

Javier Tebas (© marca.es)

Projekt Superligy se prozatím odkládá, podle Florentina Péreze ale není zrušen.

Prezident soutěže, která byla oznámena v neděli, ale během následujících dnů z ní kvůli kritice a hrozbě trestů od UEFA a FIFA vycouvalo deset z dvanácti zakládajících klubů včetně Atlética, stále věří, že se Superliga jednou rozjede.

"Jsme smutní, protože se na nás začala valit kritika s neskutečnou agresivitou ještě předtím, než jsme vše vysvětlili. Fotbal ale Superligu potřebuje, bez ní už nebudou žádné hvězdné přestupy. Kluby ztratí dvě miliardy eur. Není to soutěž jen pro vyvolené, když jsou peníze na vrcholu pyramidy, dostanou se i do nižších pater. Žádný klub Superligu neopustil, všichni pokračujeme a přemýšlíme, jak projekt zrealizovat. Superliga není zrušená, je jen odložená," uvedl Florentino Pérez, prezident Realu Madrid, který společně s Barcelonou jako jediný celek neoznámil, že Superligu opouští.

Právě Pérezův protějškem z Barcelony Joan Laporta rovněž sdílí názor, že Superliga je potřebná: "Superliga je naprosto nutná, protože velké kluby musejí promluvit do rozdělování peněz. Superliga by byla atraktivní soutěží, založená na sportovních výsledcích. Jsme otevřeni k dialogu s UEFA."

Podle šéfa La Ligy Javiera Tebase by neměla Superliga vyšší sledovanost než domácí soutěž: "Každý trh je jiný. Ve Španělsku je zápas Eibar - Osasuna mnohem sledovanější než Manchester United - Everton. A to neříkám já, to jsou naměřená čísla sledovanosti. Tady zajímá utkání Villarreal - Sevilla pětkrát víc diváků než United - City. Real Madrid s Liverpoolem sledovalo jen o 100 tisíc diváků více než zápas Barcelona - Valladolid před dvěma týdny, a to se navíc hrál v pondělí. To jsou data, taková je realita. Domácí soutěž fanoušky zajímá a bude je zajímat i nadále."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace