Jako projekt z baru v pět hodin ráno, řekl Tebas o Superlize

Javier Tebas (© marca.es)

Vznikne evropská Superliga? K možnosti soutěže pro vyvolené se vyjádřil i prezident La Ligy Javier Tebas.

Superligu by měly tvořit přední evropské velkokluby, ze Španělska se údajně počítá s Atléticem, Barcelonou a Realem Madrid, spuštěna by mohla být už v roce 2022.

Podle Tebase se ale spekulace v realitu nepromění: "Autoři tohoto nápadu, pokud vůbec existují, protože žádná fyzická osoba o Superlize nemluví, nejen že ukazují naprostou neznalost organizace a základů evropského fotbalu, ale i velkou neznalost fungování národních a mezinárodních audiovizuálních práv. Projekt tohoto typu by znamenal velké ekonomické ztráty pro samotné organizátory i společnosti, které by ho financovaly, pokud existují, protože nikdy oficiálně nevystupují. Tyto tajné projekty jsou jako z baru v pět hodin ráno."

Média však tvrdí, že jednáním o vzniku soutěže, která by zřejmě konkurovala Lize mistrů, a promýšlení sezónního kalendáře byli přítomni i zástupci FIFA, kteří měli dát projektu zelenou. Bankovní dům JP Morgan pak přislíbil financování 6 miliardami eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace