Dvanáct evropských velkoklubů založilo Superligu. Jsou mezi nimi i Atlético, Barcelona a Real Madrid

Superliga je založena (© marca.es)

Projekt evropské Superligy pro vyvolené je oficiálně spuštěn, zpráva byla potvrzena včera večer.

Plánovovanou soutěž bude hrát dvacet elitních klubů kontinentu, dvanáct z nich je zakládajících. Jsou mezi nimi i tři španělské - Atlético, Barcelona a Real Madrid, které doplňují AC Milán, Arsenal, Chelsea, Inter Milán, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United a Tottenham. Další tři pozvané kluby budou mít pevné místo a zbylých pět se bude do Superligy kvalifikovat na základě výsledků.

Sezóna Superligy bude startovat v srpnu, a to ve dvou desetičlenných skupinách, v nichž si to rozdá každý s každým systémem doma - venku. První tři kluby každé skupiny postoupí do čtvrtfinále, požadovaný počet doplní baráž čtvrtých a patých v tabulce. Následovat bude klasický pavouk s květnovým jednozápasovým finále na neutrální půdě.

Předsedou Superligy byl zvolen Florentino Pérez, prezident Realu Madrid. Zástupci soutěže sice uvedli, že chtějí dosáhnout dohody s UEFA a FIFA, obě organizace se ale postavily rázně proti a vyhrožují vyloučením zúčastněných klubů z evropských pohárů, hráčům pak zákazem reprezentovat.

Ani u fanoušků a odborníků nevyvolal zrod nové ligy pozitivní ohlasy, mnozí ho označují jako "podraz" či "šílenost".

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace