Atlético je finančně nejefektivnějším klubem Evropy

Diego Simeone je podepsaný pod úspěšnou érou Atlética (© marca.es)

Není pochyb o tom, že Atlético se v uplynulých letech usadilo mezi nejlepšími kluby Evropy. A nejen to, Madriďané dokonce nejefektivněji hospodaří s vydělanými penězi.

Atlético dokáže každý získaný milion eur proměnit v 585 bodů hodnocení UEFA (v němž je druhé za Realem Madrid a před Barcelonou), což je jednoznačně nejvíce. S odstupem následují Zenit Petrohrad (368 bodů za každý získaný milion eur), Juventus (349), Borussia Dortmund (336) a Schalke (332). Klubový žebříček UEFA je počítaný na základě výsledků v posledních pěti ročnících evropských pohárů - Ligy mistrů a Evropské ligy.

Například španělští konkurenti Atlética mají poměr obdržených prostředků a bodů o poznání horší, Real Madrid 244 a Barcelona 208, německý Bayern 207. Průměr nejlepší dvacítky je 233 bodů.

Podle analýzy Football Money League uznávané společnosti Deloitte mělo Atlético v sezóně 2015/2016 (data za ročník 2016/2017 budou zvěřejněna až v únoru 2018) příjmy 228,6 milionů eur, přitom o 5 let dříve to bylo jen 103,9 milionů eur. Od té doby každým rokem pravidelně stoupají.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace