Griezmannova cena má být 200 milionů eur, ne 120, tvrdí Atlético. Pětina půjde Realu Sociedad

Antoine Griezmann (© as.com)

Přestup Antoina Griezmanna z Atlética do Barcelony je již potvrzen, případ tím ale zdaleka nekončí.

Zástupci francouzského fotbalisty dnes zaplatili v sídle La Ligy 120 milionů eur, výši hráčovy výkupní klauzule. Poté se Griezmann upsal Barceloně na pět let.

Během několika minut ale Atlético zareagovalo překvapivým prohlášením, že Griezmann se měl ze smlouvy vyplatit 200 miliony eur, nikoliv 120. Ke snížení cifry došlo k 1. červenci. "Atlético Madrid považuje zaplacenou částku za nedostatečnou k jednostrannému ukončení smlouvy, neboť je zřejmé, že k dohodě mezi hráčem a Barcelonou došlo ještě předtím, než byla výkupní klauzule snížena z 200 na 120 milionů eur. Hráč navíc oznámil svůj úmysl Atlético opustit 14. května, tedy rovněž před změnou výše výkupní klauzule," oznámilo Atlético v oficiálním prohlášení. Madridský celek dodal, že je připraven za svá práva a zájmy bojovat.

Jisté je, že pětina částky poputuje do kasičky Realu Sociedad. Když totiž Baskové před pěti lety prodávali Griezmanna Atléticu, zajistili si 20procentní podíl z dalšího transferu, v tomto případě 24 milionů eur. Za pět letošních posil přitom klub utratil jen necelých 23 milionů eur, vedení Errealy si proto může mnout ruce. 

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace