Svaz potrestal Barcelonu za kauzu Griezmann pokutou 300 eur

Antoine Griezmann (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz (RFEF) dnes potvrdil, že potrestal Barcelonu v kauze Griezmann pokutou 300 eur.

Francouzský fotbalista přestoupil po minulé sezóně do klubu z Atlética za 120 milionů eur, což byla výše výkupní klauzule. Atlético však podalo na Katalánce formální stížnost s tím, že Barcelona dojednala s Griezmannem podmínky smlouvy ještě v době, kdy jeho výkupní klauzule byla 200 milionů, a dožadovalo se doplacení 80 milionů eur.

Podle vyjádření svazu "nelze prokázat, že Barcelona podesala s Griezmannem kontrakt v době, kdy měl ještě platnou smlouvu v Atléticu", avšak "lze považovat za prokázané, že Barcelona v této době začala s hráčem jednat". RFEF dodává, že Barcelona neporušila pravidla významným způsobem, neboť s Griezmannem jednala až v květnu, tedy poté, co samotný fotbalista oznámil svůj úmysl Atlético opustit. Učinila tak ale bez "předchozího a písemného upozornění Atlética", proto ji svaz vyměřil pokutu 300 eur.

Podle odůvodnění RFEF "jde spíše o symbolickou částku, která zřejmě nezabrání dalším klubů v podobném jednání, což ale není důvod k tvrdšímu trestu, jakým bylo například navrhované uzavření stadionu".

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace