La Liga řeší finanční problémy Granady a Málagy i Griezmannův přestup

Javier Tebas (© as.com)

Hodně práce má před novou sezónou vedení La Ligy. Prezident soutěže Javier Tebas potvrdil, že jsou zkoumány finanční potíže Granady a Málagy i přestup Antoina Griezmanna z Atlética do Barcelony.

Granada letos postoupila mezi elitu, Tebas ale odmítl prozradit, o jak vážné problémy v počtech u andaluského celku jde: "S Granadou je vedené řízení kvůli tomu, že nesplňuje finanční podmínky. Nemohu říci, o jak vážný problém jde."

U druholigové Málagy je problémem, že kontroverzní majitel klubu Al-Thani odmítá posvětit domluvené prodeje hráčů a klub kvůli tomu po ekonomické stránce trpí. "V současné chvíli nejde o vážný problém, náš systém ekonomické kontroly ale ukazuje možnost, že by v průběhu sezóny Málaga mohla mít problémy s plněním všech závazků. Málaga ví, že se její situace může zhoršit, proto musí některé hráče prodat," řekl Tebas.

La Liga se zabývá i přestupem Antoina Griezmanna, a to na žádost Atlética. Podle Madriďanů se totiž Francouz dohodl s Barcelonou na podmínkách smlouvy v době, kdy měla jeho výkupní klauzule hodnotu 200 milionů eur. Prvního července byla snížena na 120 milionů eur a právě tuto cifru Barcelona Madriďanům zaplatila. Atlético trvá na doplacení zbývajících 80 milionů eur.

"Atlético nám zaslalo dopis, v němž zpochybňuje, zdali máme Griezmanna zaregistrovat jako hráče Barcelony. La Liga má možnost přestup zablokovat. Určité mechanismy se již daly do pohybu a bude záležet na zodpovědných orgánech, jak situaci vyřeší," dodal Tebas.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace