Očekávaný velký přestup potvrzen. Griezmann bude hrát za Barcelonu

Antoine Griezmann (© marca.es)

Další velký letní přestup je oficiálně potvrzen, Barcelona získala Antoina Griezmanna.

Hvězdu Atlética získali Katalánci zaplacením hráčovy výkupní klauzule 120 milionů eur, což znamená vyrovnání klubového rekordu a pátý nejdražší transfer v historii. Stejnou cifru (bez bonusů) totiž stál Blaugranas také jejich prozatím nejdražší nákup Philippe Coutinho. Barcelona se sice snažila o domluvu a rozložení platby do několika splátek, u Atlética však neuspěla. Madriďané naopak protistranu opakovaně kritizovali za to, že údajně jednala s hráčem už v průběhu sezóny, kdy ještě byly ve hře všechny trofeje.

Smlouva byla podepsána do roku 2024 s výkupní klauzulí 800 milionů eur. Griezmann pobíral v Atléticu 23 milionů eur za sezónu, podle tisku začne v Barceloně na 17 milionech eur, ale s postupujícími roky se jeho mzda bude pravidelně navyšovat až na 25 milionů eur. 

Griezmann byl spojován s Barcelonou už vloni, nakonec ale zvolil setrvání v Atléticu, což prozradil v kritizovaném televizním dokumentu.

Jak se ukázalo, šlo o rozhodnutí na jediný rok. V květnu potvrdil, že opustí Atlético a podle očekávání se jeho novým působištěm stala Barcelona. S Atléticem se loučí po pěti letech s bilancí 133 branek ve 257 střetnutích.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace