Lopetegui opouští reprezentaci neporažen. Z 20 zápasů vyhrál 16

Julen Lopetegui (© marca.es)

Působení Julena Lopeteguiho u národního týmu skončilo po necelých dvou letech, během kterých La Roja ani jednou neprohrála.

Jedenapadesátiletý trenér se ujme Realu Madrid, kde bude mít nelehkou úlohu navázat na úspěchy Zinédina Zidana. Čísla u reprezentace ale dávají fanouškům naději, že zlaté časy Bílého baletu budou pokračovat.

Španělsko pod Lopeteguim nepoznalo přemožitele, z dvaceti utkání se může pochlubit bilancí 16 vítězství a čtyř remíz. Pouze Anglie, Kolumbie, Německo a Švýcarsko dokázaly s červenými remizovat. Lopetegui ve funkci vyzkoušel celkem 44 fotbalistů, 12 z nich v seniorské reprezentaci debutovalo. Prvním byl Sául, posledním Parejo.

Nejlepším střelcem Lopeteguiho výběru byl jedenáctigólový David Silva, nejvíce se bude vzpomínat na vysoké výhry nad Itálií (3-0 na Bernabéu) a Argentinou (6-1 na Metropolitanu). Kaňkou je jen závěr angažmá, kdy se nejprve bez informování svazu (RFEF) dohodl na převzetí Realu Madrid, aby ho o den později naštvaný prezident RFEF Luis Rubiales odvolal, a to den před startem mistrovství světa. Na turnaji bude mužstvo koučovat dosavadní sportovní ředitel národního týmu Fernando Hierro.

Real Madrid ušetří dva miliony eur, což byla výše Lopeteguiho výkupní klauzule, která se chystal zaplatit po mundialu. Díky tomu, že byl Bask odvolán, není vázán smlouvou a Madriďanům se může upsat zadarmo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace