Luis Enrique označil Roberta Morena za neloajálního. Do týmu ho nechtěl

Luis Enrique (© marca.es)

Luis Enrique vysvětlil příčiny neshody s Robertem Morenem.

Moreno jej zastoupil u španělského národního týmu v době, kdy se Enrique kvůli vážné nemoci 9leté dcery, které později podlehla, funkce vzdal. Po posledním kvalifikačním utkání o Euro 2020 Španělský fotbalový svaz překvapivě oznámil, že Luis Enrique se vrací a bude tím, kdo povede La Roju na turnaji.

Robert Moreno to podle tisku vnímal jako zradu od Enriqueho i prezidenta svazu Rubialese, celou kauzu ale odmítl veřejně komentovat. Luis Enrique naopak dnes o všem promluvil a bývalého asistenta nešetřil.

"Jsem jako jediný zodpovědný za to, že Robert Moreno nezůstal v trenérském týmu reprezentace, nikdo jiný. Nepohodli jsme se 12. září, kdy jsme se sešli v mém domě. Řekl mi, že chce vést tým na Euru a následně by mi byl k dispozici jako asistent. Chápu to, protože je ambiciózní, což je dobře. Byla to jeho životní šance, na které pracoval. Ale je neloajální, což je z mého pohledu velký nedostatek. Jeho ambice byly přehnané a to nelze považovat za přednost. Já bych něco takového nikdy neudělal. Nechci takové lidi ve svém týmu. Nejsem hrdý na to, jak vše skončilo. Nemám pochyb o profesionalitě Roberta, ale v osobní rovině bylo něco jinak, než jsem myslel. Nejsem v tomto filmu kladným hrdinou, ale ani tím záporným," uvedl Luis Enrique.

"Musíme vyznávat určité hodnoty. Loajálnost, upřímnost a poctivost. Přesně tak se ke mně Rubiales a Molina (sportovní ředitel španělské reprezentace chovali."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace