Na místo reprezentačního kouče se vrací Luis Enrique

Luis Enrique a Robert Moreno (© marca.es)

Další kontroverze kolem národního týmu Španělska, který znovu mění kouče před velkým turnajem.

Nejde o tak dramatický zvrat jako před rokem, kdy prezident Španělského fotbalového svazu Luis Rubiales odvolal Julena Lopeteguiho jediný den před začátkem mistrovství světa, protože se tehdejší lodivod reprezentace dohodl za jeho zády na angažmá v Realu Madrid, přesto se i o letošní změně hodně mluví.  

La Roja v posledním kvalifikačním utkání smetla Rumunsko po skvělém výkonu 5-0, zajistila si první místo tabulky i umístění v prvním koši při losování Eura 2020. Poté ale Robert Moreno zrušil účast na tiskové konferenci a v slzách se rozloučil s hráči, a to s bilancí 4 výher, 2 remíz a žádné porážky při skóre 20:3. Novináři měli jasno - na post trenéra národního týmu se vrací Luis Enrique, což bylo oficiálně potvrzeno dnes. Bývalý reprezentant Iker Casillas vše ironicky okomentoval na Twitteru: "Jsme legrační země. Ať žije Španělsko!"

Luis Enrique se funkce vzdal kvůli nemoci 9leté dcery v červnu, které o dva měsíce později podlehla, a přestože samotný Robert Moreno několikrát řekl, že si vědom možného Enriqueho návratu a nebude mu stát v cestě, bere podle tisku současné dění jako zradu od prezidenta svazu Rubialese i samotného Luise Enriqueho. To však Rubiales odmítl: "Vždy, když jste se mě na toto téma zeptali, odpověděl jsem, že Luis Enrique má dveře k návratu kdykoliv otevřené. Měl to slíbené, protože on je lídr tohoto projektu, který trvá až do mistrovství světa v Kataru. Na konci října sdělil Luis Enrique samotnému Robertu Morenovi, že má chuť se vrátit. Až poté jsme se to dozvěděli my, Robert to věděl jako první. Chceme být transparetní a odmítnout, že by se cokoliv řešilo za něčími zády. Dohodli jsme si, že k rozhodnutí dojde až po konci kvalifikace. V pondělí ráno mi přišla od Roberta Morena zpráva, že se chce dohodnout na konci v reprezentaci, aby nebránil Luisi Enriquemu v návratu. Taková je situace. Vždy jsme se ke každému chovali slušně a transparentně, dodrželi jsem naše slovo."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace