Novinky v Supercopě: branková technologie i transparentnější VAR

Gól, nebo ne? Technologie odpoví (© marca.es)

Letošní Supercopa nepřináší jen nový formát a místo konání, ale také technologické novinky.

Čtyři týmy místo obvyklých dvou, dva semifinálové a jeden finálový zápas hrané v Saúdské Arábii. To nejsou jediné inovace.

Poprvé totiž bude používána branková technologie Hawk-Eye, která rozhodčího okamžitě upozorní, jestli míč přešel brankovou čáru, a to na základě výpočtů ze sedmi kamer v každé brance.

Technická komise rozhodčích slibuje také transparentnější používání videorozhodčího (VAR). Fanoušci na stadionu díky tomu uvidí na velkoplošných obrazovkách stejné záběry jako arbitři a budou v obraze, co a jak muži v černém řeší.

"Je to historická chvíle, vůbec poprvé využijeme brankovou technologii. Systém VAR zprůhledníme, protože chceme, aby fanoušci věděli, co se děje. Lépe pak pochopí výsledné rozhodnutí. Pokud se zeptáte Barcelony, Realu Madrid, Atlética a Valencie, řeknou vám, že španělským rozhodčím věří a respektují je, považují je za jedny z nejlepších na světě. Úroveň našich rozhodčích je neuvěřitelně vysoká," nešetřil šéf rozhodčích Velasco Carballo chválou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace