Svaz schválil změny v Copě a Supercopě a oznámil kalendář pro příští sezónu

Shromáždění RFEF (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz dal na dnešním shromáždění zelenou očekávaným změnám v Copě a Supercopě a oznámil důležitá data příští sezóny.

Copa del Rey 2019/2020 začne 18. prosince a skončí 18. dubna. Účastnit se jí bude 116 týmů (20 z Primery, 22 ze Segundy, 28 ze Segundy B, 32 z Tercery, 4 semifinalisté Copy RFEF a 10 mužstev, která projdou oblastní vyřazovací částí). Šest kol a finále se bude hrát na jediné utkání, systém dvojzápasu zůstává zachován jen pro semifinále.

Ještě více se promění Supercopa. O tu si nově zahrají hned 4 týmy oproti původním dvěma, a to finalisté Copy a dva nejlepší celky ligy. Supercopa 2019/2020 bude mít podobu třízápasové (dvě semifinále a finále) Final Four a bude trvat tři hrací dny. Vítěz Copy se v semifinále střetne s druhým mužstvem ligy a ligový mistr s poraženým finalistou Copy. Miniturnaj se bude konat 8. až 12 ledna, a to takřka jistě za hranicemi Španělska. Zájem o pořádání má Saúdská Arábia či Čína. Svaz by mohl vydělat až 30 milionů eur, z nichž by si 15 ponechal a druhou polovinu rozdělil mezi kluby. Ne však rovnoměrně, podle spekulací tisku by si účastníci rozdělili prémii následovně - Barcelona a Real Madrid po 6 milionech eur, Atlético 2 miliony eur a Valencia 1 milion eur.

Právě Valencia se ohradila proti tomu, aby změny vešly v platnost už v ročníku 2019/2020. Podle zástupců klubu mají vycházet z pravidel pro sezónu 2018/2019, Netopýři zvažují právní kroky.

Nový ročník La Ligy by měl začít 18. srpna a skončit 24. května, termíny však musí schválit vedení soutěže.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace