Real Madrid byl v penaltách šťastnější a má jedenáctou Supercopu

Záběr z utkání (© marca.es)

Real Madrid se stal vítězem Supercopy, která se konala v Saúdské Arábii. Ve finále porazil městského soka Atlético po penaltovém rozstřelu. Základní hrací doba ani prodloužení gól nepřineslo.

Madridské derby toho v prvním poločase kromě nepřesností mnoho nenabídlo. Z jedné z nich se zrodila největší šance, a to když Sergio Ramos nepovedeným odkopem nabídl střeleckou pozici J. Félixovi, jenž ale balón netrefil dobře. Real Madrid odpověděl až na konci půle, Casemiro hlavičkoval po rohovém kopu těsně nad.

Druhá půle začala lépe pro hosty, Luku Jovićovi chybělo málo, aby poprvé poslal míč do sítě. Neuspěl ani později Fede Valverde, když nepovedenou hlavičkou z gólové pozice nastřelil svoji nohu. Deset minut před koncem mohl rozhodnout Morata, Courtois ho z úhlu vychytal. V nastavení byl adeptem na hrdinu Rodrygo, pálil jen do náruče Oblaka.

Prodloužení otevřela pěkná kombinační akce Atlética, zakončující Vitolo ztroskotal na Courtoisovi. Druhý poločas začal nůžkami Moraty, Courtoise zastoupil jeden z obránců na čáře. Na opačném konci hřiště musel dvakrát zasahovat Oblak. Pět minut před koncem chyboval na půlce Carvajal a Morata se řítil na bránu, ostrým zákrokem zezadu zatáhl za záchrannou brzdu Valverde, za což následovala červená karta. 

Penaltová loterie se usmála na hráče Realu Madrid, kteří proměnili čtyřikrátkrát, zatímco Atlético pouze jedenkrát. Bílý balet pojedenácté v historii slaví zisk Supercopy.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace