Preview 5. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Pohárové zápasy jsou minulostí a znovu se vrací ty ligové, Primera División nabídne páté kolo.

Páteční předehrávka bude mít složení Huesca - Real Sociedad.

Sobotu otevře utkání mezi Rayem a Alavésem, následovat budou Celta - Valladolid, Eibar - Leganés, malé derby Getafe - Atlético a Real Madrid si to rozdá s Espanyolem.

Zbylé čtyři mače připadnou na neděli, kdy Levante vyzve Sevillu, Villarreal ve šlágru Valencii, Betis v další atraktivní podívané Athletic a Barcelona v regionálním duelu Gironu.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v pátek ve 20:00.

 
21.09.18 21:00 Huesca -:- Real Sociedad

Páté kolo nejvyšší soutěže otevře utkání mezi Huescou a Realem Sociedad, které se odehraje na stadionu El Alcoraz v pátek od jedenadvaceti hodin.

V sestavě hostů nebude chybět jubilant Mikel Oyarzabal. Vycházející hvězda oslaví v jedenadvaceti letech již stý ligový start v dresu Errealy. Ani tentokrát nebude moci debutovat Sandro, zdravotní problémy útočníka ještě nepustí do hry. Stejně tak Januzaje a Llorenteho.

Huesca se musí obejít bez Jovanoviće a Brežančiće. Leo Franco nebyl po prohře s Rayem Vallecanem v minulém kole spokojený a chystá zásahy do složení základní jedenáctky. Od první minuty tak mohou naskočit Cucho, Ferreiro či Gallar.

22.09.18 13:00 Rayo Vallecano -:- Deportivo Alavés

Když se Rayo Vallecano střetlo v sezóně 2000/2001 s Alavésem v rámci Poháru UEFA, byl u toho Míchel jako hráč. Nyní se oba celky utkávají v rámci La Ligy a Míchel tak učiní jako trenér Madriďanů.

Rayo, které si od té doby už žádný evropský pohár nezahrálo, věří, že tentokrát soka, s nímž tehdy po celkovém skóre 2-4 vypadlo, porazí. Bylo by to hezké navázání na výhru z minulého kola, kdy Rayo přivezlo tři body z půdy Huescy. Alavés se však může pochlubit lepší formou, na kontě má sedm bodů oproti třem Raya.

Madridský celek dostal svolení znovu otevřít brány stadionu Vallecas, který je pro návštěvníky již bezpečný. Míchelovu partu netrápí žádné absence. Alavés bude i tentokrát muset oželet služby Bastóna a Elyho.

22.09.18 16:15 Celta de Vigo -:- Real Valladolid

Celta Vigo si to na stadionu Balaídos rozdá s Valladolidem a bude se hledat otázka na odpověď, jak si Antonio Mohamed poradí s vynucenými změnami v sestavě.

Kouč Celty Vigo třikrát ze čtyř kol zopakoval stejnou jedenáctku a deset hráčů bylo ve všech zápasech shodných. Jenže tentokrát mu vypadl kvůli zranění Hugo Mallo a z důvodu karetního trestu se utkání netýká ani Cabrala. Polovina obrany tak bude odlišná.

Toho chce využít Valladolid, jehož návrat do La Ligy zatím není příliš šťastný. Jako jediný účastník ještě nevstřelil ani gól, což bolí u srdce i nového majitele klubu Ronalda. Verde, Joaquín a Luismi zůstali ve Valladolidu kvůli zdravotním problémům. Sergio González by mohl ve snaze o zlepšení hry i výsledků sáhnout k některým variacím v úvodní sestavě.

22.09.18 16:15 SD Eibar -:- Leganés

Leganés prožívá nejhorší vstup do prvoligové sezóny za dobu, co v nejvyšší soutěži je. Další možnost, jak dosáhnout na první triumf, bude mít v sobotu, kdy nastoupí na hřišti Eibaru.

Zatímco Okurky jsou na posledním místě tabulky s jediným bodem za čtyři kola a devíti inkasovanými góly, což je druhé nejhorší číslo v La Lize, Eibar se po dvou prohrách zvedl a na vítězství nad Realem Sociedad navázal překvapivým bodem z horké půdy Atlética.

Mendilibar stále nemůže počítat s Pedrem Leónem, dobrou zprávou je naopak návrat dalšího křídelníka Orellany. Seznam absencí Leganésu je delší, jsou na něm Szymanowski, Arnaiz, Recio, Ezequiel a Omeruo.

22.09.18 18:30 Getafe -:- Atlético Madrid

Stadion Coliseum Alfonso Pérez bude v sobotu svědkem malého madridského derby. Ve formě hrající Getafe přivítá poněkud nejisté Atlético.

Asi málokdo čekal, že to budou Azulones, kdo bude mít po čtyřech bodech v tabulce více bodů, ale Bordalásův celek se prezentuje v úvodu sezóny velmi solidní formou. Atlético prozatím tápe, ale výhra v Lize mistrů na hřišti Monaca může být tím impulzem k lepším zítřkům.

I přes nabitý program se neočekává, že by Diego Simeone výrazně měnil standardní sestavu. Argentinec nepovolal Ariase, Saviće a Vitola, naopak Kalinić je zpět. Také Getafe nabídne klasickou jedenáctku, tedy i s brankářem Davidem Soriou, jenž prožívá výtečný start v novém angažmá.

22.09.18 20:45 Real Madrid -:- Espanyol

Real Madrid se vrací na ligový trávník s nelehkým úkolem navázat na excelentní výkon v Lize mistrů proti AS Řím, nejlepší v dosavadní éře Julena Lopeteguiho. Na Bernabéu zavítá Espanyol.

Espanyol, který prožívá pod Rubim znovuzrození. Jediná prohra ze čtyř kol, umístění na čtvrté pozici, to je vizitka Pericos. Katalánci si přitom v minulých letech tak trochu zvykli na šeď průměru, z níž se nedokázali vyvléknout. V Madridu jim ale bude i tak patřit role outsidera, jasným adeptem na tři body je Bílý balet.

Ten se bude muset obejít bez obránce Carvajala, což otevře dveře základní sestavy Odriozolovi. Žádne další absence řešit Lopetegui nemusí, v útoku zaujal proti AS Mariano a fanoušci volají po jeho účasti od první minuty. Espanyol nechal v Barceloně zraněné duo David López a Puado.

23.09.18 12:00 Levante -:- Sevilla

Levante nikdy nevynikalo ofenzivní hrou, ale příchod Paca Lópeze na lavičku to změnil. Granotes dávají v každém zápase na domácím stadionu průměrně více než dvě branky a na ofenzivu chtějí spoléhat i v souboji se Sevillou.

Andalusané se v lize prezentují nevyrovnanými výkony. Naposledy prohráli s Getafe, náladu si vylepšili v Evropské lize, kde Standardu Lutych nasázeli pět branek. Jakou tvář ukáže Sevilla od nedělního poledne na Ciutat?

Jisté je, že to nebude tvář s rysy Mercada, Escudera, Gonalonse a Amadoua, kteří jsou na marodce. Levante postrádá Cokeho, jehož minulost je spojena se Sevillou. Domácí budou tradičně spoléhat na skvěle hrajícího Moralese, jenž je na trávníku skutečným vůdcem.

23.09.18 16:15 Villarreal -:- Valencia

Villarreal a Valencia prožily výbornou loňskou sezónu, jenže v té letošní jsou daleko za očekáváním. O to důležitější bude výsledek vzájemného střetnutí, které se odehraje na Estadio de la Cerámica.

Villarreal čtyři, Valencia tři. Bodové zisky po čtyřech odehraných kolech jsou u obou adeptů na opětovný postup do pohárů velmi nízké a nikdo si nechce nechat ujet vlak hned v úvodu ligového ročníku.

Domácí Žlutá ponorka půjde do regionálního derby oslabena o Cáserese, Bruna a Javi Fuega, problémy má i Valencia, které chybí Kondogbia, Wass a Garay, což si vynutí některé změny v základní sestavě.

23.09.18 20:00 Real Betis -:- Athletic Club

V zápasech Betisu v minulé sezóně nebyla o góly nouze, ba naopak, velmi často šlo doslova o gólové hody. Jenže letošní Verdiblancos jsou jiní, výrazně lépe brání, ale v útoku nejsou tak nebezpeční, o čemž svědčí skóre 1:3 po čtyřech kolech.

Athletic prošel opačnou proměnou. Zatímco vloni nudil, letos je jeho hra živější a utkání atraktivnější. Nyní se oba celky střetávají na stadionu Benita Villamarína o tři body, které vítěze přiblíží noblesní části tabulky.

Domácí Betis stále nemůže nasadit zraněné Williama Carvalha a Feddala, Athleticu se znovu zranil Aritz Aduriz, čímž se více pozornosti v útoku dostane Williamsovi. Herrerín a Lekue seznam ztrát doplňují.

23.09.18 20:45 FC Barcelona -:- Girona

Dalším týmem, který bude chtít narušit dosavadní stoprocentní bilanci Barcelony, je v pátém kole Primera División v katalánském derby Girona.

Zápas se odehraje na stadionu Camp Nou, více se však mluví o odvetě, kterou touží prezident La Ligy Javier Tebas přesunout do Miami, ale setkává se negativní reakcí svazu, FIFA a hráčské asociace. 

Pokud jde o dnešní mač, tak favoritem jsou domácí, kteří pokračují tam, kde vloni skončili - na prvním místě tabulky. Ale pozor na Gironu, která jde do boje posílena výhrami nad silnými Villarrealem a Celtou Vigo. Pokud jde o složení týmů, tak Barceloně se vrací Denis, ale mimo pokračuje Malcom, Girona nemohla nominovat marody Mojicu a Planase.

 

Tabulka po 4. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 4 4 0 0 14:3 (+11) 12 V V V V
2. Real Madrid 4 3 1 0 11:3 (+8) 10 R V V V
3. Celta de Vigo 4 2 1 1 7:5 (+2) 7 P V V R
4. Espanyol 4 2 1 1 5:3 (+2) 7 V P V R
5. Getafe 4 2 1 1 4:2 (+2) 7 V R V P
6. Girona 4 2 1 1 5:6 (-1) 7 V V P R
7. Deportivo Alavés 4 2 1 1 3:4 (-1) 7 V V R P
8. Athletic Club 3 1 2 0 5:4 (+1) 5 R R V
9. Atlético Madrid 4 1 2 1 3:4 (-1) 5 R P V R
10. Real Betis 4 1 2 1 1:3 (-2) 5 R V R P
11. Levante 4 1 1 2 6:5 (+1) 4 P R P V
12. Sevilla 4 1 1 2 4:4 (0) 4 P P R V
13. Real Sociedad 4 1 1 2 6:7 (-1) 4 P P R V
14. Villarreal 4 1 1 2 2:3 (-1) 4 V P R P
15. Eibar 4 1 1 2 4:6 (-2) 4 R V P P
16. Huesca 4 1 1 2 6:12 (-6) 4 P P R V
17. Valencia 4 0 3 1 3:5 (-2) 3 R R P R
18. Rayo Vallecano 3 1 0 2 2:5 (-3) 3 V P P
19. Real Valladolid 4 0 2 2 0:2 (-2) 2 P R P R
20. Leganés 4 0 1 3 4:9 (-5) 1 P P R P

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace