Preview 6. kola Primera División

Primera División (© laliga.es)

Na ligové stadiony se půjde i ve všední dny, neboť se hraje vložené šesté kolo.

To začne úterními zápasy Espanyol - Eibar, Real Sociedad - Rayo a Atlético - Huesca.

Největší porci mačů nabídne středy, kdy Leganés přivítá Barcelonu, Athletic v zajímavém utkání Villarreal, Sevilla ve šlágru kola Real Madrid a Valencia v další atraktivní podívané Celtu Vigo.

Čtvrtek bude patřit Valladolidu s Levante, Alavésu s Getafe a Gironě s Betisem.

Nezapomeňte si natipovat výsledky v naší Tipovací soutěži a sestavit tým v manažerské hře Liga Fantástica, která má uzávěrku kola v úterý v 19:00.

 
25.09.18 21:00 Espanyol -:- SD Eibar

Vložené kolo do všedních dnů odstartuje na RCDE Stadium, na jehož trávník vyběhnou v úterý od dvaceti hodin fotbalisté Espanyolu a Eibaru.

Domácí se chtějí vrátit na vítěznou vlnu poté, co o víkendu těsně prohráli na Bernabéu. Eibar naproti tomu stejným výsledkem udolal v domácím prostředí Leganés a potvrdil, že jeho forma má vzestupnou tendenci. Byl to právě Eibar, kdo vloni podepsal ortel pod Quique Sánchezem Floresem, jenž byl po prohře s baskickým celkem odvolán. 

Nyní vede Espanyol Rubi, jenž nemohl nominovat zraněného Davida Lópeze. Seznam ztrát Eibaru je další, jsou na něm Ramis, José Ángel, Pedro León či Kike.

25.09.18 22:00 Real Sociedad -:- Rayo Vallecano

Anoeta bude hostit druhý zápas poté, co z ní zmizela atletická dráha. A fanoušci věří, že na rozdíl od utkání proti Barceloně se tentokrát budou radovat ze tří bodů.

Soupeřem Realu Sociedad bude Rayo Vallecano, které jde do střetnutí raněné víkendovým debaklem 1-5 od Alavésu, což pro Madriďany byla třetí prohra ze čtyř utkání po návratu do La Ligy. Real Sociedad si naopak náladu vylepšil triumfem na hřišti dalšího nováčka Huescy.

Trenér Errealy Eusebio už má k dispozici plně uzdravené Williana Josého a Illarru, proto se očekává, že obě opory nastoupí v základní sestavě. V té nebudou marodi Llorente, Januzaj a Sandro, za karty pyká dvojice Theo a Juanmi. Rayo postrádá vykartovaného Bu a zraněného Elustonda.

25.09.18 23:00 Atlético Madrid -:- Huesca

Leo Franco má před stadionem Wanda Metropolitano plaketu, která říká že za Atlético odchytal přes stovku zápasů. Nyní se na novém stánku Madriďanů poprvé ukáže v roli trenéra, s Huescou se tam pokusí o překvapení.

Nezkušený kouč, jehož prvoligové dobrodružství ale nezačalo špatně, se pokusí přidat k pouhých 18 trenérům ze 127, kteří porazili Diega Simeoneho hned na první pokus. Může tak učinit bez problémů se sestavou, protože má k dispozici všechny klíčové muže.

Atlético před několika dny uspělo na Coliseu, kde se body nezískávají snadno, a dnes chce výhru 2-0 potvrdit dalším triumfem. Savić a Arias pokračují mimo hru, byť druhý jmenovaný již dostal od lékařů zelenou k návratu. Juanfran dostal volno.

26.09.18 21:00 Athletic Club -:- Villarreal

Jeden z atraktivních zápasů šestého kola letošního ročníku Primera División bude hostit stadion San Mamés, na jehož trávník vyběhnou fotbalisté Athleticu a Villarrealu.

Půjde o střetnutí dvou adeptů na poháry, kteří ale vstoupili do sezóny odlišně. Domácím Lvům se daří, pod Berizzem ještě neprohráli a dávají zapomenout na slabou minulou sezónu. Ta se naopak povedla Villarrealu, jenže úvod té nové zastihl Ponorku v nedbalkách. 

Villarreal má zejména problémy se střílením branek, přitom to je právě útok, který valencijský klub výrazně posílil. Dnes na hrotu nastoupí zřejmě dvojice Ekambi a Bacca. Bruno, Cáseres a Javi Fuego pokračují na marodce. V dresu Athleticu je nejistý start Adurize, Susaeta je v trestu a duo Lekue a Herrerín zraněné.

26.09.18 21:00 Leganés -:- FC Barcelona

Barcelona se po ztrátě dvou bodů s Gironou vydává na stadion Leganésu, kde se pokusí vrátit na vítěznou cestu. Pomoci k tomu má tradičně Lionel Messi, který si na Okurkách rád pochutná, neboť ve čtyřech zápasech proti tomuto soupeři zaznamenal sedm branek.

Katalánci neuspěli s odvoláním proti červené kartě Clémenta Lengleta a francouzský obránce tak bude absentovat. Ernesto Valverde by mohl sáhnout v základní sestavě i k některé nevynucené změně, a to vzhledem k náročnému programu.

Leganés předvedl špatný výkon v Eibaru, kde padl 0-1, a stále nemůže počítat s celým kádrem. Zdravotní problémy setrvávají u Szymanowského, Arnaize a Ezequiela. Madriďané mají na kontě jediný bod a nebylo by lepší motivace do dalších bojů, než ukořistit dobrý výsledek proti obhájci titulu. Podaří se jim překvapit?

26.09.18 23:00 Valencia -:- Celta de Vigo

Valencia v minulém ročníku La Ligy okouzlila Španělsko dobrým fotbalem a výbornými výsledky, které ji vrátily do Ligy mistrů. Jenže v srpnu a září se Netopýrům forma vytratila a po pěti kolech stále mají v kolonce výher varovnou nulu.

Další možností, jak poprvé v nové sezóně naplno bodovat, je střetnutí proti Celtě. Na tu ale pozor, protože Celestes po šedivém roce zabrali a letos pomýšlí vysoko. O víkendu zbytečně ztratili dobře rozehraný duel s Valladolidem, přesto se drží na šesté pozici.

Pokud jde o sestavy, tak nejvýraznější absencí Valencie je Dani Parejo kvůli trestu. Zranění nepustí na hřiště Santi Minu. Boufal a Hugo Mallo nenastoupí za Celtu, jejíž sestava se nebude příliš lišit od té, kterou si Antonio Mohamed oblíbil.

26.09.18 23:00 Sevilla -:- Real Madrid

Stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána se zaplní, aby sledoval, jak si povede rozjetá Sevilla v těžkém utkání proti Realu Madrid.

Andalusané prožili skvělý týden, když nejprve nadělili Standardu Lutych v Evropské lize pět branek a poté o víkendu dobyli stánek Levante další vysokou výhrou 6-2. Spokojenost panuje i v táboře Realu Madrid, který se díky výhře nad Espanyolem a ztrátě Barcelony s Gironou na největšího konkurenta dotáhl.

Do Sevilly odcestovali Madriďané bez dvojice Isco a Carvajal, všichni ostatní hráči jsou v nominaci. Sevilla potvrdila nepřítomnost Escudera, Gonalonse, Mercada a Amadoua, naopak víkendový hrdina Ben Yedder, autor hattricku proti Levante, je zcela fit a připraven potvrdit formu.

27.09.18 21:00 Deportivo Alavés -:- Getafe

Alavés v šestém kole Primery přivítá na stadionu Mendizorroza Getafe, pro které půjde o jubilejní 500. zápas v nejvyšší soutěži.

Od postupu Azulones do La Ligy uplynulo 14 let, během nichž toho zvládli více, než mnoho jiných klubů za podstatně delší časový úsek. Účast v Evropě, skalpy Barcelony, Realu Madrid, Atlética, Sevilly... Getafe mnohokrát ukázalo, že dokáže zatopit i těm nejlepším.

A Alavés se mezi ně může počítat. Pokud by se totiž vytvořila ligová tabulka po příchodu Abelarda, patřil by Alavés mezi samotnou špičku. To chce potvrdit i dnes, kdy nemůže počítat s Elym, Adriánem, Bastónem a Twumasim. Getafe oznámilo nominaci bez Guardioly a potrestaného Aleja.

27.09.18 21:00 Real Valladolid -:- Levante

Středeční vítězství Leganésu nad Barcelonou znamená, že Valladolid se propadl na poslední místo tabulky. Pucela to může změnit ve čtvrtečním mači proti Levante.

Tři body za remízy, to jsou jediné úspěchy Valladolidu po návratu mezi elitu. Mužstvo stále čeká na první tříbodový zisk, o víkendu se na Balaídosu dočkal alespoň prvních gólů, a to rovnou tří. Ani Levante není v ideální formě, jediný bod za čtyři zápasy a poslední debakl 2-6 od Sevilly, to nejsou povzbudivé zprávy.

Valladolid bude postrádat zraněného Keka a Sergio by mohl oživit základní jedenáctku novými jmény. To se ostatně očekává i u Levante, neboť to naznačila slova trenéra Paca Lópeze, jenž byl po prohře se Sevillou hodně nespokojený.

27.09.18 23:00 Girona -:- Real Betis

Tečka za šestým kolem Primera División bude napsána na stadionu Montilivi, kam přijede Betis.

Domácí Katalánci se budou tradičně spoléhat na Stuaniho, uruguayský útočník je společně s Messim v čele tabulky střelců a navíc by chtěl oslavit dalšími trefami prodloužení smlouvy v současném působišti. Playas a Mojica u toho nebudou, neboť stále mají zdravotní potíže.

betis sice neprohrál čtyřikrát v řadě, zároveň ale během této doby jen jednou získal plný počet bodů a zůstává ve druhé polovině tabulky. Změnit se to pokusí stále bez zraněné dvojice Feddal a Francis. 

 

Tabulka po 5. kole:

#Tým ZVRPSkóreBodyForma
1. Barcelona 5 4 1 0 16:5 (+11) 13 R V V V V
2. Real Madrid 5 4 1 0 12:3 (+9) 13 V R V V V
3. Deportivo Alavés +4 5 3 1 1 8:5 (+3) 10 V V V R P
4. Celta de Vigo –1 5 2 2 1 10:8 (+2) 8 R P V V R
5. Atlético Madrid +4 5 2 2 1 5:4 (+1) 8 V R P V R
6. Girona 5 2 2 1 7:8 (-1) 8 R V V P R
7. Sevilla +5 5 2 1 2 10:6 (+4) 7 V P P R V
8. Espanyol –4 5 2 1 2 5:4 (+1) 7 P V P V R
9. Real Sociedad +4 5 2 1 2 7:7 (0) 7 V P P R V
10. Getafe –5 5 2 1 2 4:4 (0) 7 P V R V P
11. Eibar +4 5 2 1 2 5:6 (-1) 7 V R V P P
12. Athletic Club –4 4 1 3 0 7:6 (+1) 6 R R R V
13. Real Betis –3 5 1 3 1 3:5 (-2) 6 R R V R P
14. Villarreal 5 1 2 2 2:3 (-1) 5 R V P R P
15. Valencia +2 5 0 4 1 3:5 (-2) 4 R R R P R
16. Levante –5 5 1 1 3 8:11 (-3) 4 P P R P V
17. Huesca –1 5 1 1 3 6:13 (-7) 4 P P P R V
18. Real Valladolid +1 5 0 3 2 3:5 (-2) 3 R P R P R
19. Rayo Vallecano –1 4 1 0 3 3:10 (-7) 3 P V P P
20. Leganés 5 0 1 4 4:10 (-6) 1 P P P R P

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace