Sezóna 2017/2018 očami fanúšika - Atlético Madrid

Club Atlético de Madrid (© en.atleticodemadrid.com)

Čas neúprosne letí a my tu máme dnes už jedenásty a zároveň predposledný diel rubriky sezóna očami fanúšika. Ako bol spokojný so sezónou Atlética Madrid užívateľ LosColchoneros?

Ako by si zhodnotil sezónu 2017/2018, v ktorej obsadilo Atlético Madrid v La Lige pekné druhé miesto?

LosColchoneros : "Myslím, že sezona se dá hodnotit nakonec celkem úspěšně. V lize se ukopalo nadstandardní druhý místo, titul byl vzhledem k tý šňůře Barcelony nedosažitelnej + se vyhrála Evropská liga. Ale samozřejmě, že brzkej konec v LM a vypadnutí ve čtvrtfinále z Copy nelze hodnotit kladně. Jenže je potřeba říct, že se na tom dost podepsal ten nešťastnej transferovej ban, kterej trval rok a půl a ovlivnil by každej tým. Ale na to se nelze vymlouvat."

Ktorý hráč Ťa svojimi výkonmi najviac zaujal a ktorý naopak sklamal?

LosColchoneros : "Dobrou sezonu odehrálo hodně hráčů. Griezmann ukázal po slabším rozjezdu, že se z něj stala opravdová extratřída, Oblak pochytal neuvěřitelný věci, Godin, Koke, Saul, Costa hráli velmi solidně, nicméně bych chtěl upozornit na Thomase Parteye. Skoro mně až šokovalo, jak moc ten hráč pod Cholem vyrostl. Hladovej univerzál, kterej je schopnej nastoupit na x pozicích a všude odvede spolehlivej výkon. Vyloženě nezklamal asi nikdo, možná od Vitola se čekalo víc, zase na druhou stranu je potřeba říct, že v základu moc šancí nedostával..."

V ktorom zápase sa Ti najviac pozdával výkon mužstva a v ktorom to naopak podľa Teba bola katastrofa?

LosColchoneros : "V paměti mi utkvěly nejvíc hlavně dva zápasy. První byl totální demolice Sevilly na Pizjuánu, to místy připomínalo exhibici a pak velmi podivnej zápas na Arsenalu v semifinále evropský ligy. Když v desátý minutě šel Vrsaljko pod sprchy, tak jsem čekal minimálně 3:0 a rozhodnutej dvojzápas, jenže plejeři ukázali, co to je uzamknout vápno, zahodit klíč a po úžasným týmovým výkonu uhráli 1:1. Velmi nemám rád takový ty kecy, že tým ukázal charakter atd. Jenže tady ho fakt ukázal... Pokud jde o špatný zápasy, tak těch taky pár bylo. Největší průšvih byl jednoznačně dvojzápas s Karabachem, kterej měl pro postup ze skupiny fatální následky a bylo to opravdu selhání. A pak určitě dvojzápas se Sevillou v Copě, kde se prohráli oba zápasy."

V každej sezóne La Ligy padá veľa pekných gólov, aký gól Atlética Mdrid sa Ti v sezóne 2017/2018 páčil najviac?

LosColchoneros : "Torres to proti Celtě trefil parádně."

Viaceré tímy svojimi výkonmi a výsledkami prekvapili, ktorý tím najviac prekvapil Teba?

LosColchoneros : "Betis. Na La lize je skvělý to, že se objevují další a další týmy, který se rozhodnou zkusit hrát vysoce naivní, totální fotbal, kterej ale poskytuje prvotřídní zábavu. Dřív to bylo Rayo pod Jemézem, Socky pod Eusebiem a loni Betis pod Setiénem. "

A ktorý tím Ťa naopak najviac sklamal?

LosColchoneros : "Depor, kterej tu ligu prostě udržet měl, Celta, od který jsem čekal mnohem kvalitnější výkony a Athletic, ke kterýmu chovám velký respekt, protože ta jejich baskická filosofie je v dnešním světě unikátní a každej rok jim přeju poháry, ale loni měli fakt otřesnou sezonu."

Čo si sľubuješ od nasledujúcej sezóny, v ktorej má Atlético Madrid "na papieri" ešte silnejší káder ako minulý rok?

LosColchoneros : "Začal bych trochu zeširoka. Když jsem tomu týmu začínal fandit, někdy kolem roku 2005, tak mi Atlético, jako organizace, připomínalo nějakýho francouzskýho bohéma z 18. století na Montmartru, kterej žije přítomností, něco si vydělá tím, že baví celou hospodu, ale přes noc to všechno prokalí a prohraje v kartách, jenže ráno mu to všechno odpustíte, protože má ohromný charisma. Skoro nic nefungovalo a máloco dávalo smysl. Pak přišel Cholo se svým ,,partido a partido“, se svojí fanatickou vírou a od prvního dne působil jako přízrak, jako přirozenej lídr, jako někdo, kdo je odhodlanej klubu vybudovat stabilitu, koncepci a znovu nalézt identitu. Evokuje mi mladýho Napoleona, kterej když šel do bitvy a jeho maršálové ho upozorňovali na velikou početní převahu protivníka, odpovídal: "Nezapomínejte, že 50 tisíc vojáků + moje velení = 150 000." Tím jsem chtěl jen poukázat na to, jak velkou cestu ten tým, za poslední dekádu, ušel. Nicméně, abych se vrátil k podstatě otázky, očekávání jsou pochopitelně opravdu veliká... Po letech stabilizace a strádání se začalo poměrně masivně investovat. Realizační tým rozšířil Nelson Vivas (ke kterýmu doporučuju mrknout na tohle video: https://m.youtube.com/watch?v=s2X46s3hIrk , abyste měli představu, kdo bude na lavičce s Cholem a Mono Burgosem), do Málagy odešel ,,kokainovej kovboj‘‘ Caminero, za dojednávání transferů převzal plnou zodpovědnost Andrea Berta a začaly se dít veliký věci... Rodri, Lemar, Gelson + udržení všech klíčových opor, to prostě nutí fanoušky myslet na ty nejvyšší cíle. Léto bylo i ve znamení odchodu dvou legend Torrese a Gabiho, kteří se snad jednou vrátí až ukončí kariéry. Zajímavá potencionální výzva se může jevit finále LM na Wanda Metropolitano, ale nemá smysl takhle předbíhat... Na papíře to vypadá opravdu dobře, ale bude záležet, jak nově příchozí zvládnou vojenský dril od ,,El Profeho‘‘ Ortegy, jak si tým sedne a hlavně, jak Cholo bude schopnej šachovat s taktikou. Každopádně rozhodně to bude vzrušující sezona..."

Ďakujem užívateľovi LosColchoneros za jeho čas a odpovede...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace