Sezóna 2017/2018 očami fanúšika - Girona

Girona Futbol Club (© gironafc.cat)

Po desaťdňovej "pauze" Vám dnes prinášame šiesty diel našej rubriky sezóna očami fanúšika. Na moje otázky tentoraz odpovedal užívateľ Jordi Alba, ktorý popri Barcelone začal v posledných mesiacoch fandiť aj druhému katalánskemu klubu v Primera División. A práve o Girone je aj tento článok...

Ako by si zhodnotil sezónu 2017/2018, v ktorej bola Girona pri premiére v La Lige obrovským prekvapením a takmer do konca súťaže bojovala o umiestnenie, ktoré by jej zaručilo účasť v pohárovej Európe?

Jordi Alba : "Skvělá! Myslím, že dost lidí Gironu tipovalo možná tak na sestup. A ani já osobně sem nečekal 1. desítku a hlavně boj do poslední chvíle o EL, která se nakonec nepodařila. CdR proti Levante trochu trapas, ale cíl byl udržet se v nejlepší lize světa a to se také podařilo."

Ktorý hráč Ťa svojimi výkonmi najviac zaujal a ktorý naopak sklamal?

Jordi Alba : "Tak zaujalo jich více. Mojica, kterej hrál povětšinou velmi dobře. Stuani, z kterého se stal nějakou záhadou ostrostřelec a byl to jeden z pěti hráčů v LL, co dal 20+ branek v této sezóně (21). Nicméně nejlepší z Girony byl jednoznačně Portu: 11 gólů, 5 asistencí, ale hlavně jeho přínos pro hru a ochota rvát se za klub každou minutu. Zklamání je pro mě Douglas Luiz, ale to jde na vinu jinak skvělému Machínovi, že mu dal tak málo příležitostí."

V ktorom zápase sa Ti najviac pozdával výkon mužstva a v ktorom to naopak podľa Teba bola katastrofa?

Jordi Alba : "Jednoznačně výhra 2:1 nad Realem Madrid. To byl nádherný příklad toho, jak 11 bojovníků v dresech Girony jdou za cílem získat body. Dále bych rád dodal, že neprohra v ani jednom zápase s Atléticem taky stojí za zmínku, či rozdrcení Palem 6:0. Herně ale již zmiňovaná výhra nad Realem. Katastrofa rozhodně oba zápasy proti Eibaru a ošklivá prohra s donostiovci, kterým se to ale další sezónu hned vrátí. Největší humus ale proběhl v zápase proti Realu Betis, tento duel o EL rozhodl rozhodčí, když se rozhodl Gironě neuznávat vstřelené góly."

V každej sezóne La Ligy padá veľa pekných gólov, aký gól Girony sa Ti v sezóne 2017/2018 páčil najviac?

Jordi Alba : "Portův gól na 2:1 byl nádherný, ale číslo jedna je pravděpodobně Granellazo." 

Viaceré tímy svojimi výkonmi a výsledkami prekvapili. Ktorý tím prekvapil najviac Teba?

Jordi Alba : "Betis, který vypadá hodně dobře i do budoucna a mohl by být pravidelný účastník Evropských pohárů. Valencia a Gironka. Jo a ještě teda to Getafe, no."

A ktorý tím Ťa naopak najviac sklamal?

Jordi Alba : "Celta, Sevilla, Málaga. Nejvíc ale Athletic a La Coruña, které nestačil bohužel ani top 6 útok v lize."

Čo si sľubuješ od nasledujúcej sezóny, v ktorej sa Girona predstaví už s novým mužom na trénerskej lavičke?

Jordi Alba : "Popravdě? Udržení se v 1. lize. Odešel Machín, Maffeo, spousta hráčů je jen na hostování. Mojica na mistrovství světa vyletí a v Gironě ho už nikdo neuvidí ani na hostovačce. Všichni mluví o penězích od City, ale já teda moc posil nečekám a hlavně, když za tím úspěchem stojí tak City, tak proč se uchytil jen Maffeo, který odešel za 8 mega do Německa a dejme tomu, že Garcia?"

Ďakujem Jordi Albovi za jeho čas a odpovede...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace