Sezóna 2017/2018 očami fanúšika - Real Sociedad

Real Sociedad (© realsociedad.eus)

Včera sme pre Vás pripravili štvrté pokračovanie rubriky sezóna očami fanúšika, už o necelých dvadsaťštyri hodín neskôr je tu piaty diel. Ste zvedaví, ako videl užívateľ donostia sezónu baskického klubu, ktorého domovským stánkom je štadión Anoeta?

Ako by si zhodnotil sezónu 2017/2018, v ktorej Real Sociedad nakoniec obsadil 12. miesto v Primera División?

donostia : "Nebudu uplně negativni, přece jen pamatuju o dost horší časy, ale samozřejmě mohlo a mělo být lépe. Bohužel to není poprvé, co přišla poněkud slabší sezóna po té povedené korunované postupem do Evropy. I proto jsem s tím tak trochu počítal. Kádr asi holt není dostatečně široký a kvalitní na zvládání dvou tak náročných soutěží. Na druhou stranu v EL se i díky slušnému losu podařilo postoupit ze skupiny a nebylo daleko k vyřazení pozdějšího semifinalisty ze Salzburgu. V lize to bylo dost různorodé, výkony nevyrovnané, spousta bodů rozdaných a na konci taky odpovídající umístění. Samostatnou kapitolou byla blamáž v CdR. (Zdravím Juanmiho :D)."

Ktorý hráč Ťa svojimi výkonmi najviac zaujal a ktorý naopak sklamal?

donostia : "Jeden hráč dokonce splňuje obě kategorie. Januzaj ve mně sice nebudil nijak obří očekávání, ale i tak to za začátku bylo dost slabé, postupem sezóny šel ale nahoru a začal ukazovat, že může být dost platným hráčem. Dalším zklamáním byl střed obrany, ať už na stoperu hrál kdokoliv, tak jsem za celou sezónu neměl pocit jistoty. Možná to bylo právě i nestálostí středové dvojice. Do plusu ještě uvedu Oyarzabala a Odriozolu, kteří opět dokázali, jak kvalitní hráče dokáže Zubieta produkovat."

V ktorom zápase sa Ti najviac pozdával výkon mužstva a v ktorom to naopak podľa Teba bola katastrofa?

donostia : "Výborný byl úvod EL a zesměšnění Rosenborgu i se samotným Lordem a následný výprask Vardaru na jeho hřišti. Za zmínku stojí i po dvou letech vítězné derby (poděkování míří za panem San José :D) a dvě manity proti Gironě a Deporu. Největší trapas už jsem zmínil a tím je bezpochyby domácí odveta s Lleidou v CdR."

V každej sezóne La Ligy padá veľa pekných gólov, aký gól Realu Sociedad sa Ti v sezóne 2017/18 páčil najviac?

donostia : "Musím se přiznat, že letos mi žádný gól úplně neutkvěl v paměti. Vzpomínám si na solidní ránu Illarry proti Deporu hned v úvodu ligy. Asi si ji pamatuji i díky "střeleckým" předpokladům tohoto hráče. Ale protože čtenáře nechci ochudit o pořádné golazo, tak zmíním trochu netradičně gól soupeře a to Chemy (i vzhledem k absenci fanouška Levante, který by nám tuto parádu připomněl)."

Viaceré tímy svojimi výkonmi a výsledkami prekvapili. Ktorý tím prekvapil najviac Teba?

donostia : "Překvapení bylo opravdu více. Velmi pěkně zvládl sezónu Betis a po zásluze opět okusí evropské poháry. Příjemně mě překvapilo Getafe, překvapila Girona a jako každý rok i Eibar (stále a nepoučitelně od něj čekám spíš boj o záchranu než o Evropu)."

A ktorý tím Ťa naopak najviac sklamal?

donostia : "Co se týče ligy, tak určitě Real a jeho neboj o titul, pak kompletní sestupující trojice (takhle málo bodů sem nečekal), nejvíc z ní pak Depor. Zklamání byl i Athletic, ten by měl rozhodně okupovat vyšší příčky."

Čo si sľubuješ od nasledujúcej sezóny, v ktorej by sa Real Sociedad po zmene trénera opäť mohol pokúsiť o vrchné priečky tabuľky?

donostia : "Doufám že nový trenér zapracuje na vyrovnanosti výkonů a snad se na to bude dát i koukat. Díky volnějšímu kalendáři snad opět budeme bojovat o evropské poháry a můj každoroční tajný sen v podobé útoku na CdR, jakožto aktuálně zřejmě jediného alespoň trochu dosažitelného poháru."

Ďakujem donostiovi za jeho čas a odpovede...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace